Din 1 aprilie, locuitorii din Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenul auto doar la Chișinău sau Orhei

Publicat:

Din 1 aprilie, locuitorii din Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenul auto doar la Chișinău sau Orhei

Candidații care au absolvit școlile auto din raioanele Criuleni și Dubăsari, vor putea susține examenele de calificare, teorie și practică la una din subdiviziunile de examinare ale ASP din Chișinău și Orhei, începând cu data de 1 aprilie curent.

Candidații vor avea opțiunea de a selecta locația de sine stătător. Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Criuleni, care, în prezent, „nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens”, precizează Agenția Servicii Publice (ASP), potrivit radiomoldova.md.


Citește și: Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

Conform datelor statistice pentru anii 2022 și 2023, prezentate de ASP, numărul de servicii de examinare prestate în cadrul locației din orașul Criuleni este cel mai mic, comparativ cu cele 11 locații ale Direcției de examinare a conducătorilor auto ale ASP, având un trend descrescător.

„Începând cu 1 aprilie, pentru a facilita accesul la serviciile de examinare, numărul examinatorilor autorizați în locația din municipiul Orhei va fi majorat, ceea ce va permite extinderea numărului de locuri disponibile pentru serviciile de examinare, fără a crește timpul de așteptare”, mai precizează instituția.

Serviciile de înmatriculare auto vor continua să fie prestate în cadrul subdiviziunii ASP din or. Criuleni dar și în incinta Centrului multifuncțional Criuleni, mai notează sursa citată.

Citește și:  Un al nouălea suspect în atentatul de la Moscova a fost arestat în Rusia

ASP amintește că în municipiul Chișinău au fost deschise două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică (categoria B). Acestea sunt amplasate în incinta secțiilor de înmatriculare auto din sectoarele Sculeni și Rîșcani.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cod galben de PERICOL de incendiu

Cod galben de PERICOL de incendiu Meteorologii anunță Cod galben de incendiu, valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea intră în vigoare de astăzi,...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber Instanța a respins cererea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.