Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

Publicat:

Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

Statul român se pregătește să-l elibereze pe Grigore Bota, cunoscut sub numele de “Călăul de boschetari”, cel mai prolific ucigaș în serie din țară, care a comis 11 crime abominabile. 11 oameni au sfârșit uciși cu pietre.

Maramureșeanul Grigore Bota, responsabil pentru cele mai multe omoruri înregistrate în România, se apropie de finalul pedepsei sale după două decenii și jumătate de închisoare. La vârsta de 41 de ani, Bota a fost prins și condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 11 oameni ai străzii. Supranumit “Călăul de boschetari”, el ar fi avut în vedere o a 12-a victimă, dar aceasta a reușit să scape și să alerteze autoritățile, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

În prezent, Grigore Bota, în vârstă de 65 de ani, a solicitat reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe baza vârstei sale. În noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a acceptat cererea sa de reducere a pedepsei și a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care va expira pe 5 aprilie 2024.

„Apărătorul petentului, solicită admiterea cererii de liberare condiţionată având în vedere faptul că acesta se află în executarea unei pedepse de 25 de ani, această pedeapsă a început să fie executată în data de 23.08.2000 şi expiră în data de 05.04.2024”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat

 

În ciuda încercărilor de a fi eliberat înainte de termen, susținând că a executat mai mult decât fracția obligatorie impusă de lege și că ar trebui să primească o măsură compensatorie de 504 de zile, decizia finală asupra cererii sale rămâne în mâinile instanței.

Bota se află în prezent în Penitenciarul Baia Mare, unde execută pedeapsa în regim semideschis. Deși are probleme de sănătate și primește o pensie de invaliditate din partea statului român, el a urmat un program de reeducare și a primit recompense pentru comportamentul său în închisoare.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Cofetar-patiser în perioada pre-revoluționară până în anul 1989, iar ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare, Grigore Bota a fost arestat și închis la data de 22 august 2000. În momentul arestării sale, Bota avea 41 de ani. Sentința penală nr. 47/2002 a Tribunalului Maramureș, emisă în luna februarie a anului 2002, l-a condamnat la 99 de ani de închisoare pentru comiterea a trei crime. Cu toate acestea, anchetatorii au argumentat că bărbatul este suspectat de comiterea cu sânge rece a cel puțin 11 omoruri, cu cadavrele victimelor descoperite pe ambele maluri ale râului Săsar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ, a fost declarat admisibil de Consiliul Superior al...

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii...

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru "a garanta aprovizionarea cu energie" a...

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența, anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.