Din cauza sancţiunilor americane, Cuba SUSPENDĂ mai multe legături aeriene

Publicat:

Noile sancţiuni ale SUA împotriva Cubei, care nu permit companiilor sale aeriene de stat să închirieze avioane, au determinat operatorul Cubana de Aviacion să îşi suspende miercuri legăturile cu Mexic, Venezuela şi o parte din Caraibe, relatează AFP, potrivit agerpres.

“În urma ultimelor măsuri luate de SUA împotriva Cubei”, Cubana de Aviacion va înceta să mai asigure zboruri cu destinaţia Ciudad de Mexico, Cancun (Mexic), Santo Domingo (Republica Dominicană), Caracas (Venezuela), Port-au-Prince (Haiti) şi departamentele franceze de peste mări Martinica şi Guadelupa, a spus directorul adjunct al companiei, Arsenio Arocha, citat de media locale.


Citeşte şi: Trafic feroviar ÎNTRERUPT între Spania şi Franţa

Zboruri interne cu destinaţii precum provincii de est ca Holguin şi Santiago de Cuba vor fi de asemenea afectate, iar pierderile financiare se ridică la circa 10 milioane de dolari, a adăugat Cubana de Aviacion.

Responsabilul a subliniat, fără a face mai multe precizări, că operatorul aerian cubanez “a fost informat de ruperea a două contracte de închiriere de aeronave de către companii ale unei ţări terţe”.

Departamentul american al Comerţului a anunţat aceste restricţii de închiriere de avioane vinerea trecută. Însă este o problemă des întâlnită pentru operatorii aerieni cubanezi, pentru că nu deţin propriile aeronave şi nici nu pot să cumpere unele din cauza embargoului impus de Washington asupra Cubei din 1962.

Citeşte şi: Gafă marca Trump: ‘Vom construi un zid în Colorado!’

De la venirea sa la Casa Albă în 2017, Donald Trump a intensificat blocada cu măsuri care afectează turismul, investiţiile, transferurile de bani şi importurile de carburant.

Washingtonul vizează astfel o schimbare a sistemului socialist din insulă, responsabil de “represiune împotriva propriului popor, în afară de sprijinul său continuu” pentru guvernul lui Nicolas Maduro în Venezuela.

Cuba denunţă măsurile, pe care le consideră o ingerinţă străină şi o încălcare a drepturilor cetăţenilor săi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.