Diplomatul rus declarat persona non grata trebuie să părăsească R.Moldova în 72 de ore

Publicat:

Diplomatul rus declarat persona non grata trebuie să părăsească R.Moldova în 72 de ore

Diplomatul din cadrul Ambasadei Rusiei la Chișinău, care a fost declarat indezirabil din cauza activității pe care a desfășurat-o pe teritoriul Republicii Moldova, are la dispoziție 72 de ore ca să părăsească țara. O astfel de înștiințare a fost expediată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a anunțat secretarul general al instituției, Mihai Mîțu, transmite Agora.md.

Funcția pe care a deținut-o dânsul și acțiunile pe care le-a realizat pe teritoriul R. Moldova au stat la baza deciziei de a-l declara persoană indezirabilă. Acesta urmează de părăsească teritoriul R. Moldova în timp de 72 de ore”.


Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Întrebat la ce acțiuni se așteaptă din partea Moscovei, Mihai Mîțu a spus că admite o reacție în oglindă.

„În maniera clasică, urmează probabil un răspuns în oglindă. Urmează să vedem care vor fi deciziile Federației Ruse în acest sens”.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat repetat la MAE, deja pe 19 martie curent. Oficialului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, contrar poziției autorităților moldovenești și, în consecință, un angajat al diplomației a fost declarat persoană indezirabilă.

Mai devreme, pe 12 martie, înainte de alegerile prezidențiale în Rusia, Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, unde i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a R. Moldova. Ulterior, diplomatul a invocat multiple solicitări de a participa la alegeri din partea cetățenilor ruși aflați în țara noastră. Acesta insista asupra faptului că în stânga Nistrului vor activa câteva secții de vot pentru prezidențialele din Federația Rusă. MAE a calificat decizia Federației Ruse de a deschide secții de vot în regiunea transnistreană drept sfidătoare la adresa normelor și principiilor dreptului internațional.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Potrivit așteptărilor clasei politice rusești și a celei internaționale, Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale, desfășurate în perioada 15-17 martie. Rezultatele, după procesarea tuturor proceselor verbale, arată că pentru acesta ar fi optat peste 87,28% din totalul votanților.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.