Directorul CIA s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev

Publicat:

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit marţi la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi responsabili de rang înalt din serviciile de informaţii, a doua zi după discuţiile avute la Ankara cu şeful serviciului de informaţii externe ale Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, transmite AFP, citând un responsabil american, relatează agerpres.

Burns, fost ambasador al Statelor Unite la Moscova, urma să-i transmită omologului său rus un mesaj de avertisment cu privire la ‘consecinţele folosirii de arme nucleare de către Rusia şi riscurile de escaladare pentru stabilitatea strategică’, a indicat luni un purtător de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al Casei Albe.


Citeşte şi: Deputaţii cehi au adoptat o rezoluţie care califică drept ‘terorist’ actualul regim din Rusia – Black News

Purtătorul de cuvânt a precizat luni că Burns ‘nu poartă negocieri de niciun fel’ şi nici ‘nu discută despre o rezolvare a războiului din Ucraina’, şi că ucrainenii fuseseră informaţi în prealabil despre întâlnire.

Burns s-a deplasat de la Ankara în Ucraina pentru a-i informa pe Zelenski şi responsabilii serviciilor de informaţii ucrainene despre discuţiile sale cu Narîşkin, precum şi pentru a reitera sprijinul american pentru efortul ucrainean de război, a declarat pentru AFP un responsabil american, sub rezerva anonimatului.

Citeşte şi: Erdogan este ‘convins’ că acordul privind cerealele ucrainene va fi prelungit – Black News

Şeful CIA se afla la Kiev în ziua în care în toată Ucraina, inclusiv în capitală, au avut loc intense bombardamente ruseşti. Conform responsabilului citat de AFP, Burns era în siguranţă în ambasada SUA în acel moment, iar între timp a părăsit Kievul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.