Directorul FBI scoate ‘basma curată’ Casa Albă în scandalul cu Rusia

Publicat:

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, a declarat că nu a sesizat ‘nicio urmă de interferenţă’ din partea Casei Albe în ancheta în desfăşurare cu privire la presupusa ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite Reuters, conform agerpres.

Vorbind public pentru prima oară de la confirmarea sa la şefia FBI, Wray şi-a exprimat joi încrederea în Robert Mueller, procurorul special care investighează dacă echipa de campanie a lui Trump a conspirat cu Rusia în timpul alegerilor.


‘Vă pot spune cu toată încrederea că nu am detectat nicio urmă de interferenţă cu această anchetă’, a declarat Wray, într-un panel de discuţii la Summitul pentru informaţii şi securitate naţională, desfăşurat la Washington.

Citeşte şi: Cutremur foarte puternic în largul coastelor Mexicului. Cinci oameni au murit –FOTO/VIDEO

Christopher Wray a fost instalat la conducerea FBI după demiterea predecesorului său, James Comey, de către preşedintele Trump în luna mai.

Într-un interviu acordat NBC după demiterea lui Comey, Trump a recunoscut că s-a gândit la ‘chestia cu Rusia’ atunci când a luat această decizie.

Ulterior, James Comey a declarat în Congres că, după părerea sa, Trump încercase să-l determine să abandoneze o anchetă a FBI referitoare la fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn, în cadrul investigaţiei mai largi cu privire la rolul Rusiei, o mărturie care a ridicat întrebări cu privire la potenţiala tentativă a lui Trump de a obstrucţiona justiţia.

Consilieri şi aliaţi ai lui Trump au pus la îndoială independenţa şi credibilitatea lui Mueller, arătând că acesta şi-a angajat avocaţi care au făcut donaţii Partidului Democrat.

Citeşte şi: CATASTROFALA Irma a ucis 14 oameni în Caraibe şi se îndreaptă cu putere spre Florida – FOTO/VIDEO

Christopher Wray a susţinut însă că are un ‘enorm respect’ pentru Mueller, la rândul său fost director al FBI, pe care Biroul îl sprijină în anchetă prin agenţi dedicaţi şi alte resurse.

Wray şi-a reiterat de asemenea încrederea într-un raport din luna ianuarie redactat de agenţiile americane de informaţii care concluziona că Rusia a interferat în scrutinul din 2016, încercând să-i încline rezultatul în favoarea lui Trump, o concluzie contestată de preşedinte.

Înainte de confirmarea sa ca director al FBI, Wray a avut acces doar la o versiune neclasificată a acestui raport. ‘Nu am niciun motiv să pun la îndoială concluziile la care au ajuns oamenii muncitori care l-au elaborat’, a mai afirmat Wray.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.