Directorul Institutului de Cercetări Alimentare din România: Ouăle roșii rezistă până la 2 săptămâni în frigider fără a prezenta riscuri pentru sănătate
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a oferit clarificări privind durata de păstrare a ouălor roșii de Paște, fără a compromite siguranța alimentară, relatează Antena 3 CNN.
„Este important să ținem ouăle roșii la frigider pentru a le menține proaspete mai mult timp. La această temperatură, pot rezista până la două săptămâni fără a prezenta riscuri pentru sănătate, mai ales dacă au fost pregătite termic.
Citește și: Igor Grosu cu ocazia zilei de Paște: „Să ne aducem aminte de lucrurile care ne unesc și ne bucură”
Dacă nu sunt depozitate la frigider, perioada de păstrare va fi redusă la maximum o săptămână. Cu toate acestea, ouăle roșii pregătite termic pot rezista în siguranță chiar și la temperatura camerei timp de o săptămână”, a explicat Alexandru Cîrîc în cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3 CNN.