Discovery va lansa o platformă de streaming care va difuza conţinuturi produse de BBC Studios

Publicat:

Discovery a încheiat un acord ce prevede difuzarea unor programe de istorie şi ştiinţe naturale produse de BBC Studios pe o platformă globală de streaming ce va fi lansată de compania de televiziune americană în 2020, informează variety.com, scrie Agerpres.

În virtutea unui contract încheiat pe 10 ani, BBC Studios, divizia de producţie şi distribuţie a grupului britanic BBC, va dezvolta noi programe pentru Discovery, care vor aborda domenii precum istorie naturală, călătorii şi ştiinţă. Discovery a achiziţionat deja o parte din conţinuturile BBC pentru viitorul său serviciu de tip SVOD (Subscription Video On Demand).


Citește și : Preşedintele CPI îi cheamă pe americani să adere la această instanță

Separat, cele două companii s-au pus de acord şi în ceea ce priveşte împărţirea drepturilor de proprietate asupra grupului de posturi de televiziune UKTV. Astfel, Discovery va prelua reţelele de lifestyle, iar BBC Studios pe cele de entertainment. Potrivit acestui acord, BBC Studios va plăti companiei americane suma de 173 de milioane de lire sterline (226 milioane de dolari).

Anunţul făcut luni de Discovery despre lansarea platformei sale de streaming ce va fi dedicată programelor factuale (emisiuni aparţinând genului non-ficţiune, despre oameni şi evenimente reale, n.r.) intervine în contextul în care compania americană doreşte să se implice tot mai mult în domeniul ofertelor de tip “direct-to-consumer”, dincolo de serviciile sale deja existente Dplay şi Eurosport Player.

Discovery a achiziţionat astfel sute de ore de conţinuturi produse de BBC Studios ce vor fi difuzate pe noua sa platformă de streaming. Contractul vizează drepturile globale asupra unor programe-far din oferta BBC, precum francizele “Planet Earth”, “Blue Planet” – cu excepţia Chinei şi a Marii Britanii, unde BBC va difuza aceste producţii pe servicii proprii, inclusiv pe viitoarea sa platformă de streaming BritBox.

De asemenea, Discovery şi BBC Studios vor dezvolta împreună noi producţii de istorie naturală, revitalizând un parteneriat mai vechi, aflat la baza unor seriale precum “Planet Earth”, “Walking With Dinosaurs” şi “Life”.

Pe lângă noul contract cu Discovery, BBC Studios colaborează deja cu AMC Networks la mai multe proiecte TV dedicate istoriei naturale. BBC şi AMC sunt parteneri în serviciul BBC America şi au semnat un contract ce acoperă drepturile de difuzare asociate unor show-uri precum “Frozen Planet II” şi “One Planet: Seven Worlds”.

Citește și : Moscova anunță pe cine vrea la putere în Ucraina

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.