Dmitri Torner, noul vicepreședinte al CNOS

Publicat:

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a instituit funcția de vicepreședinte pentru economie și relații externe. Această decizie a fost luată astăzi, 29 noiembrie 2023, în cadrul ședinței generale ordinare a CNOS, și este argumentată de necesitatea de a consolida colaborarea cu investitorii, în special pentru dezvoltarea infrastructurii sportive în Moldova.

Pentru prima dată in funcție de vicepreședinte al CNOS a fost ales șeful unei federații de sporturi de iarnă – președintele Federației de Biatlon, Dmitri Torner.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Federația de biatlon sub conducerea lui Dmitri Torner a reușit să între într-o nouă etapă de cooperare cu Uniunea Internațională de Biatlon (IBU), și a obținut sprijinul “familiei internaționale de biatlon” în planurile de dezvoltare a biatlonului de vară în Moldova. În plus, activitatea de pregătire a lotului național pentru competițiile internaționale a fost îmbunătățită semnificativ. Oportunitățile de a găsi parteneri externi în cadrul CNOS consideră una dintre principalele sarcini cu care se confruntă noul vicepreședinte.

“Bineînțeles, prima prioritate este sistemul de pregătire a sportivilor, pentru care este responsabil statul . Dar, și din partea noastră, trebuie să căutăm soluții pentru a crea condiții și a rezolva cât mai multe probleme legate de acest lucru. Eu înțeleg acest aspect, prin urmare, am o propunere și cred că va găsi sprijin general – să stabilim o nouă funcție în cadrul CNOS, care va fi responsabilă de crearea unei baze economice și de cooperarea cu partenerii externi. Aș dori să propun Adunării Generale candidatura lui Dmitri Torner la funcția de vicepreședinte al CNOS pentru relații economice și externe. În ultima vreme, el a demonstrat deja rezultate semnificative, fiind președintele Federației de biatlon. Și cred că acesta ne va aduce rezultate pozitive”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

De asemenea, el a subliniat că, în noua sa funcție, Dmitri Torner va putea să realizeze o comunicare eficientă cu eventualii sponsori și investitori.

“Astăzi, pentru mine începe o nouă etapă, sper că și pentru sportul moldovenesc la fel. Trebuie să elaborăm noi modele de lucru cu investitorii și sponsorii.  Ei trebuie să dorească să investească în dezvoltarea infrastructurii sportive. Investiții, parteneriat, cooperare, beneficii reciproce – acesta este algoritmul strategiei noastre de scalare a sportului moldovenesc. Calea spre prosperitatea Moldovei trece prin dezvoltarea sportului. Consider că aceasta este sarcina mea principală”, a declarat noul vicepreședinte al CNOS, Dmitri Torner.

Dmitri Torner a fost ales președintele al Federației de Biatlon a Republicii Moldova în ianuarie 2021. Timp de doi ani, el a reușit să rezolve multe probleme organizatorice și financiare ale echipei naționale.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Sportivii moldoveni și-au îmbunătățit semnificativ rezultatele: la Campionatul European de Biatlon din 2022 Alina Stremous a obținut medalii de aur și argint, iar Moldova a ocupat locul trei în clasamentul de medalii al Campionatului European.

 În acest an, echipa de juniori s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. În sezonul de iarnă 2023/2024, în cadrul Cupei Mondiale, naționala de biatlon Moldovei va evolua pentru prima dată în echipament cu elemente ale simbolurilor naționale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.