Doar patru candidaţi pentru înlocuirea lui Corbyn la conducerea laburiștilor britanici

Publicat:

Candidaţii pentru înlocuirea lui Jeremy Corbyn la conducerea Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, mai sunt doar patru după retragerea marţi a lui Jess Phillips, foarte critică faţă de actualul lider laburist, relatează France Presse, scrie agerpres.

Pentru a conduce opoziţia faţă de prim-ministrul conservator Boris Johnson, care l-a învins categoric pe Jeremy Corbyn la alegerile de luna trecută, “laburiştii au nevoie să aleagă un candidat care să unească toate părţile mişcării noastre (…) şi trebuie să recunosc sincer că, la ora actuală, această persoană nu sunt eu”, a declarat Jess Phillips într-un mesaj video către susţinătorii săi.


Citește și : Merkel aşteaptă o decizie a UE privind participarea Huawei la sistemul 5G în Europa

Această deputată în vârstă de 38 de ani, cunoscută pentru stilul său direct de a vorbi, nu a ezitat să critice bilanţul lui Jeremy Corbyn în fruntea laburiştilor, care au suferit în decembrie cea mai grea înfrângere în alegeri legislative după 1935.

Trei femei şi un bărbat, Emily Thornberry, Rebecca Long-Bailey, Lisa Nandy şi Keir Starmer, rămân în cursă pentru a întruchipa noua “faţă” a laburiştilor.

Keir Starmer, 57 de ani, responsabil de trei ani pentru Brexit în cadrul partidului, şi Rebecca Long-Bailey, 40 de ani, percepută ca moştenitoare naturală a lui Jeremy Corbyn, sunt favoriţi în această cursă.

Membrii partidului vor vota între 21 februarie şi 2 aprilie, iar numele succesorului lui Corbyn va fi anunţat pe 4 aprilie.

Citește și : Franța, de acord să amâne colectarea noii taxe pentru ‘giganții’ din tehnologie până la finalul acestui an

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.