X

Dodon: Demersurile anti-ruse ale autorităților de la Chișinău nu vor rămâne fără răspuns

Fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon a enumerat măsurile pe care Rusia i le-ar putea aplica R. Moldova ca răspuns la reducerea numărului de angajați ai ambasadei ruse la Chișinău.

Comentând această situație, Dodon a spus că demersurile anti-ruse ale autorităților de la Chișinău nu vor rămâne fără răspuns, potrivit Infotag.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

„Acestea pot fi restricţii vizând complexul agroindustrial, care este orientat în proporţie de 70% către pieţele CSI şi, în special, către Rusia. În pofida afirmaţiilor de bravură ale autorităţilor cu privire la reorientarea vânzărilor către ţările UE, nu avem alta piaţă de desfacere pentru fructe şi legume, produse vitivinicole care ar putea consuma volumele pe care le producem. Mai mult, unii parlamentari ruşi îşi pun deja întrebarea: nu cumva trebuie să restrângă intrarea cetăţenilor moldoveni în Rusia, aşa cum o face guvernul nostru, expulzând zilnic zeci de ruşi”, a spus Dodon.

În opinia sa, politica antirusă a actualelor autorităţi va lovi în cetăţenii Moldovei, dar nu în Kremlin şi ameninţă cu destabilizarea gravă a ţării.

Dodon a amintit că, conform sondajelor, populaţia este împărţită aproximativ la jumătate între simpatiile faţă de Occident şi Est, există un conflict nerezolvat cu Transnistria, iar în ultima perioadă tensiunile cu Găgăuzia au crescut.

„Autorităţile noastre nu par să le pese de toate acestea. Urmând orbeşte instrucţiunile curatorilor străini, ei îşi câştigă o paraşută de aur – o viaţă confortabilă în structurile occidentale. În acelaşi timp, au înşelat cu obrăznicie populaţia ţării, care, în loc de vremurile bune promise, a fost scufundată în sărăcie şi instabilitate”, apreciază Dodon.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

În această dimineață, un avion al Federației Ruse a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a transporta la Moscova diplomații ruși care și-au încheiat misiunea în R. Moldova.

Pe 26 iulie, MAEIE a anunțat că la Chișinău va fi redus numărul personalului Ambasadei Rusiei. Rămân doar 15 angajați și 10 diplomați, autoritatea din Republica Moldova invocând principiul parității.

Tags: chisinauigor dodonR. Moldovarusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei