Dodon, despre apariția soldaților din SUA pe câmpurile Cimișliei: Nouă nu ne trebuie să cedăm statutul de neutralitate

Publicat:

Cel mai probabil că Partidul PAS și președintele Maia Sandu vor face tot posibilul ca, în perioada următoare, Moldova să schimbe Constituția și să renunțe la statutul de țară neutră.

Declarațiile au fost făcute de fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale „În direct cu Igor Dodon”. Asta după ce la Cimișlia au fost surprinse zeci de unități de tehnică militară.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

„Recent, Maia Sandu a făcut o declarație la New York că neutralitatea nu garantează securitatea Republicii Moldova. Președintele țării, deschis, pledează pentru modificarea statutului de neutralitate”, spune Igor Dodon.

El i-a amintit șefei statului că ea ar fi promis oamenilor în campania electorală de acum trei ani că „Moldova va fi mereu o țară neutră și nu va refuza acest statut”.

„Oamenii de lângă sat, pe pământul lor, văd tehnică militară și ostași străini în Republica Moldova. În primul rând, acest lucru este ilegal. Aceste exerciții militare trebuie făcute doar pe poligon, nu în câmp deschis”, mai spune Igor Dodon.

Prin urmare, fostul șef de stat a venit cu un apel către autoritățile de la Chișinău de a renunța la ideea de a atrage Republica Moldova într-un conflict militar.

Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

„Nouă nu ne trebuie să cedăm statutul de neutralitate”, a conchis fostul președinte al țării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.