Dodon, despre dosarul de corupție de la Aeroport: E o luptă între grupările PAS, cine ia mai mult, cine mai puțin

Publicat:

Dodon, despre dosarul de corupție de la Aeroport: E o luptă între grupările PAS, cine ia mai mult, cine mai puțin

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, declară că fiul deputatului socialist, care ar fi vizat de un dosar de corupție la punctul vamal de la Aeroport nu are nicio implicare. Acesta nu este reținut, nici investigat, doar citat pentru că „în acel moment se afla în acel spațiu, eu m-am documentat”, a declarat Igor Dodon la Puterea a Patra de la N4.

„Nu este corectă informația, eu am discutat cu Mudreac și ieri, și astăzi , noi ne susținem colegii comparativ cu cei din PAS, care cer demisii și alte chestii, potrivit unimedia.info.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Nu a fost reținut, nu a fost pus sub invinuire fiului deputatului socialist, a fost bănuit numai de aceea că el se afla în momentul cela în acel spațiu, nu este absolut nimic, eu m-am documentat deja.

Cunosc ce înseamnă învinuit, bănuit și inculpat, eu am trecut anii aceștia codul penal, de procedură penală și îl știu ca și avocații mei. S-a făcut show pe seama socialistului, acel băiat nu este implicat și nici nu e pus sub niciun fel de acuzație”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit fostului șef de stat, perchezițiile au ajuns la vama de la Aeroport din cauza „luptelor interne din partidul de guvernământ”.

„E o luptă între grupările PAS, cine ia mai mult, cine mai puțin. Șeful de tură nu s-a înțeles cu șeful de vamă și invers, au scris unii pe alții la procuratură și la CNA, care au pus camere peste tot.

Au pus în birouri, începând cu luna decembrie sau începutul lui ianuarie, și au fixat totul, au filmat concret cum se luau bani, cum se numărau și multe alte chestii. Sunt scurgeri între ei, unii au scris pe alții, iată tot ce s-a întâmplat”, a comentat Igor Dodon.

Pe 1 aprilie 2024, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la Aeroportul Chișinău, într-un dosar de corupție.

Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 –  cercetați în stare de libertate. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Fiica unei deputate PAS este printre vameșii reținuți pentru mită la Aeroport. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, care i-a cerut demisia parlamentarei.

Fiul unui deputat BCS, care tot lucrează vameș la Aeroport, a fost citat în acest dosar pentru audieri la CNA.

Și fiul unui fost deputat democrat ar fi vizat în dosarul de la Aeroport. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.