Dodon îi răspunde lui Voronin: ‘Orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu’

Publicat:

Dodon îi răspunde lui Voronin: ‘Orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu’

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, răspunde acuzațiilor lansate în adresa sa de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, care a susținut că acesta ar sta „în slujba Maiei Sandu”. „Este straniu atacul domnului Voronin, îi înțeleg vârsta înaintată, poate cineva i-a sugerat să atace PSRM și pe liderul socialiștilor, precum și pe candidatul socialiștilor, dar cred că nu este bine, da orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu”, a subliniat Dodon.

„În pofida faptului că noi am venit cu un mesaj către toți concurenții electorali, că nu trebuie să ne atacăm reciproc, că dacă suntem în opoziție față de actuala guvernare, scopul nostru este debarcarea Maiei Sandu și PAS-ului de la guvernare, unii au încercat să ne atace deja, la această etapă, potrivit unimedia.info.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Am primit mai multe solicitări să răspund atacurilor domnului Vladimir Voronin, cu care suntem împreună în bloc electoral, în Parlament, am fost în bloc electoral în alegerile din 2021. Eu rămân ferm pe poziția că domnul Voronin în cei 33 de ani de independență a fost cel mai bun președinte de țară și nu-mi schimb opinia. Este straniu atacul domnului Voronin, îi înțeleg vârsta înaintată, poate cineva i-a sugerat să atace PSRM și pe liderul socialiștilor, precum și pe candidatul socialiștilor, dar cred că nu este bine. Eu nu o să răspund, noi avem ce spune, noi știm de ce și cum s-a lansat și pe cine susține ei în această campanie. Nu vom face acest lucru, pentru că orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu. De aceea, stimați parteneri comuniști, mă refer în primul rând la oamenii din teritoriu, ținta noastră este Maia Sandu și noi trebuie să avem o campanie în acest sens”, a punctat Igor Dodon.

„Pentru mine a fost foarte straniu când Voronin propune semnarea unui acord cu mine, liderul PRSM, apoi peste 2 zile atacul care a urmat nu e clar. Опять бес попутал, cum ați mai spus. De aceea, haideți să lăsăm discuțiile în sânul opoziției și să dăm dovadă de maturitate politică, să nu încercăm ca cineva să ne scrie mesaje și să ne distrugă rândurile, ceea ce până la urmă o va ajuta pe Maia Sandu”, a mai adăugat liderul PSRM.

La sfârșitul lunii august, liderul PCRM, Vladimir Voronin, l-a acuzat pe colegul de bloc, Igor Dodon, precum că „ar face jocul Maiei Sandu”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Totodată, PCRM a anunțat că îl va susține la alegerile prezidențiale din 20 octombrie pe Vasile Tarlev, candidat independent. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii Vladimir Voronin.

În iulie, Igor Dodon a anunțat că PSRM îl va susține la alegerile prezidențiale din toamnă pe fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, demis prin decretul Maiei Sandu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Ucraina a realizat ‘mult’prin ofensiva din Kursk, dar e dificil de anticipat cum va evolua situaţia

Stoltenberg: Ucraina a realizat 'mult'prin ofensiva din Kursk, dar e dificil de anticipat cum va evolua situaţia Ucraina a realizat mult în ofensiva sa din...

Recean la Mateuți: Inițiativa ‘Satul European’ este cel mai mare proiect de construcție al țării

Recean la Mateuți: Inițiativa 'Satul European' este cel mai mare proiect de construcție al țării În cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Dorin Recean a examinat...

Criză la CFM: Locomotive și vagoane vechi, scoase la licitație pentru a achita salariile restante ale angajaților

Criză la CFM: Locomotive și vagoane vechi, scoase la licitație pentru a achita salariile restante ale angajaților Întreprinderea de stat Calea Ferată se confruntă cu...

Pregătirile pentru screening-ul bilateral sunt în plină desfășurare la Ministerul Justiției

Pregătirile pentru screening-ul bilateral sunt în plină desfășurare la Ministerul Justiției Pregătirile pentru screening-ul bilateral sunt în plină desfășurare la Ministerul Justiției. Potrivit unui comunicat,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.