X

Dodon: PAS și Maia Sandu ne-au spurcat totul. Au adus LGBT în țară și în școli și acum s-au apucat de biserică

„PAS și Maia Sandu ne-au spurcat totul. Absolut totul, au distrus instituțiile de stat, ne-au adus LGBT în țară și în școli și acum s-au apucat de biserică”, afirmă fostul șef de stat, Igor Dodon, cu referire la schisma din Mitropolia Moldovei.

„Am preîntâmpinat despre acest lucru, știți ce face Maia Sandu!? Maia Sandu vrea să distrugă biserica moldovenească. S-a vorbit despre aceasta, dar marea majoritate a bisericilor în Republica Moldova, ce sunt în sate, au fost construite începând cu anul 1812 până în 1917, când Basarabia era parte a imperiului rus. Acestea toate sunt monumente de arhitectură și au statutul de monument.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Marea majoritate a bisericilor, cu excepția acestor noi, au fost construite pe timpul rușilor, când eram cu ei. Și toate acestea sunt proprietatea exclusivă a statului. Statul la începutul anului ’90 a transmis aceste locașuri sfinte Mitropoliei Moldovei. Știți ce a făcut Maia Sandu recent? A anulat acordurile acestea. Și știți ce vor să facă? În mare parte aceste locașuri vor fi transmise românilor. Vă imaginați ce o să fie prin satele moldovenești!? Asta nu-i pur și simplu un grup de enoriași sau un grup de slujitori ai bisericii care au trecut dintr-o parte în alta. Asta e o politică de stat pentru distrugerea bisericii moldovenești”, a menționat Dodon.

„Vin cu un mesaj în susținerea Mitropoliei Moldovei, în susținerea Mitropolitului Vladimir și noi toți enoriașii Republicii Moldova, cei care ținem la biserică, iar eu știu că, credința noastră e pilonul statalității R. Moldova, noi trebuie să apărăm biserica moldovenească, iar Maiei Sandu ii spun: mâinile jos de pe biserica moldovenească. Aceasta nu este instituție de stat, voi nu o finanțați și nici nu trebuie sa o finanțați, dar voi vreți să o distrugeți”, a conchis fostul șef de stat.

Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Tags: igor dodonLGBTMaia SanduMitropolia MoldoveiPAS
Categorii: PoliticăȘtirile zilei