Dodon și Sandu, în atenția presei străine: ,,PSRM votează în tandem cu aleșii locali ai PAS”

Publicat:

Dodon și Sandu, în atenția presei străine: ,,PSRM votează în tandem cu aleșii locali ai PAS”

Portalul  EUreporter a publicat un material analitic despre fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon. În articolul „Inamicul care a devenit prieten”. Articolul este descris cum s-a schimbat poziția liderului socialist în raport cu actualul președinte al țării, Maia Sandu, precum și modul în care declarațiile sale contrazic acțiunile acestuia.  

Autorul articolului, remarcă că, la prima vedere, Dodon este politicianul perfect de opoziție – pe rețelele sale de socializare e numai critică în adresa autorităților și își manifestă indignarea în raport cu puterea actuală la întrunirile prin țară sau pe rețele de socializare.


Citește și Dodon este pus la zid şi de presa filorusă

Totodată, articolul scoate în evidență și cooperarea dintre Maia Sandu și Igor Dodon, care s-a conturat și mai vizibil după alegerile locale din toamna acestui an.

„Întrebat despre această schimbare neobișnuită, domnul Dodon a respins zvonurile conform cărora se formează coaliții cu oponenții săi politici pe care el și partidul său (PSRM) îi acuză că ruinează țara. Dar oricare ar fi motivul, acțiunile lui Igor Dodon vorbesc în mod clar mai tare decât cuvintele”, menționează autorul articolului.  

Cât privește deschiderea brațelor Maiei Sandu pentru „porumbelul de pe gard”, calificativ pe care Igor Dodon și l-a dat singur în campania electorală din 2020, autorul articolului scoate în evidență faptul că și europenii ar trebui să fie atenți la acest tandem.

„Această întorsătură deosebită este un factor important de care decidenții europeni trebuie să  țină cont atunci când discută cu politicienii care sunt la putere în Chișinău – peisajul politic al Republicii Moldova este fluid, imprevizibil și nu este susceptibil de un calcul precis”, mai scrie EUreporter. 

Menționăm că despre colaborarea ascunsă dintre Maia Sandu și Igor Dodon se vorbește de mai mult timp. Situația a ieșit în evidență în special după alegerile locale din Republica Moldova, când PSRM a evitat să facă coaliții cu partidele de opoziție, acceptând doar colaborarea cu PAS în teritoriul. Asta deși, în campania electorală, atât fruntașii PAS, cât și cei de la PSRM au promis că astfel de coaliții nu vor fi acceptate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.