Doi ani şi jumătate de închisoare pentru bărbatul care a vandalizat un celebru tablou dintr-un muzeu moscovit

Publicat:

Un tribunal din Moscova l-a condamnat, marţi, la doi ani şi jumătate de închisoare, pe un bărbat care a vandalizat un celebru tablou aflat într-un prestigios muzeu moscovit, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de AFP, scrie News.ro .

În mai 2018, Igor Podgorin a spart geamul de protecţie a picturii cunoscută sub numele de “Ivan cel Groaznic şi fiul său la 16 noiembrie 1581”, care a fost pictat între 1883 şi 1885 şi expus la Galeria Tretiakov din Moscova.


Citește și : Venezuela începe să fiarbă – Trupe ale lui Maduro şi Guaido se apropie de o confruntare la Caracas

Ruptă în trei locuri, pânza a fost retrasă din sala unde era expusă, pentru prima dată de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Igor Podgorin a declarat iniţial Poliţiei că a acţionat sub influenţa alcoolului.

În timpul procesului său, el a declarat totuşi că a vrut să distrugă pânza pentru că era vorba, potrivit acestuia, de o “minciună” care afectează reputaţia primului ţar rus, Ivan cel Groaznic.

Galeria Tretiakov găzduieşte în prezent o importantă expoziţie cu lucrări semnată de Ilya Repin, însă tabloul vandalizat lipseşte din cauză că este în curs de a fi restaurat.

Opera a fost deja ţinta unui atac în 1913, atunci când un bărbat a sfâşiat-o cu un cuţit. Ilya Repin, care era în epocă în viaţă, a participat la restaurarea picturii, protejată de atunci de o vitrină.

Citește și : Juan Guaido: ‘Faza finală’ de a răsturna regimul Maduro a început (VIDEO)

Mai mulţi responsabili politici ruşi au pledat pentru reabilitarea ţarului Ivan al IV-lea, care a primit numele de “Teribil” din cauza regimului său despotic şi a înfiinţării Poliţiei secrete care a instaurat teroarea şi a executat mii de persoane.

În iunie 2017, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că uciderea fiului său de către Ivan cel Groaznic a fost “o legendă” folosită de Occident contra Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, adolescenta...

Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore

Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore Regizorul francez Christophe Ruggia va fi judecat...

BAFTA introduce un nou premiu pentru Cel mai bun film pentru copii şi familie

BAFTA introduce un nou premiu pentru Cel mai bun film pentru copii şi familie BAFTA a anunţat un nou premiu pentru Cel mai bun film...

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024 Mariah Carey, care a devenit inseparabilă de sezonul festiv datorită hitului său "All I Want...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.