Doi arabi israelieni, inculpaţi pentru spionaj

Publicat:

Doi arabi israelieni au fost inculpaţi luni în Israel, acuzaţi că au pregătit operaţiuni antiisraeliene împreună cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat serviciul israelian de securitate internă, citat de AFP, potrivit agerpres.

Shin Beth a informat într-un comunicat că a “detectat şi destructurat în ultimele săptămâni o reţea de spionaj a Hamas” în Israel, în colaborare cu poliţia israeliană.


Citește și : Avionul prăbuşit în Afganistan aparţine SUA (oficial)

Acuzaţi de a face parte din această reţea, Rami Amudi, 30 de ani, şi Rajab Dhaka, 34 de ani, au fost arestaţi la 2 ianuarie, a precizat Shin Beth.

“Hamas a recrutat cetăţeni israelieni care au familia locuind în Fâşia Gaza pentru a strânge informaţii despre securitate în Israel”, a adăugat documentul.

“Ei au profitat de faptul că aceşti cetăţeni israelieni puteau reveni în Fâşia Gaza din cauza situaţiei lor familiale”, a adăugat comunicatul.

Potrivit Shin Beth, Rami Amudi, originar din Khan Yunis, a crescut la Gaza alături de familia tatălui său. În urmă cu doi ani, el a reluat contactul cu mama sa, o israeliană evreică, şi a locuit la Tel Aviv din noiembrie 2019.

Citeşte şi: Quim Torra şi-a pierdut mandatul de deputat regional

Hamas, aflat la controlul Fâşiei Gaza, şi Israelul s-au confruntat în trei războaie din 2008 în enclava palestiniană unde trăiesc două milioane de locuitori.

Arabii israelieni sunt urmaşi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948. Ei reprezintă circa 17,5% din cei aproape nouă milioane de israelieni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.