Doi iranieni, inculpaţi în Statele Unite pentru atacuri cibernetice

Publicat:

Doi iranieni au fost inculpaţi în Statele Unite pentru că au piratat din Iran sisteme informatice ale unor oraşe şi instituţiile americane şi canadiene cu scopul de a obţine răscumpărări de peste şase milioane de dolari, a anunţat miercuri Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Cei doi iranieni, identificaţi drept Mohammad Mehdi Shah Mansouri, 27 de ani, şi Faramarz Shahi Savandi, 34 de ani, au atacat peste 200 de instituţii cu ajutorul unui program malware şi au cerut răscumpărări în bitcoin, cea mai populară monedă virtuală, potrivit ministerului.


Citește și : Pompeo: Diminuarea relaţiilor Statelor Unite cu Arabia Saudită ar fi o ‘gravă eroare’

Atacul cibernetic de tip ransomware, cunoscut sub numele de ‘SamSam’ şi care a durat 34 de luni, a provocat un dezastru în spitale, şcoli, companii şi agenţii guvernamentale, provocând pagube de peste 30 de milioane de dolari şi permiţând piraţilor informatici să obţină peste şase milioane de dolari din răscumpărări.

Piraţii informatici sunt acuzaţi că au vrut să paralizeze mai multe instituţii între ianuarie 2016 şi septembrie 2018, în special oraşele Atlanta, Georgia şi Newark, portul San Diego, Departamentul de Transporturi din Colorado, şase spitale şi instituţii medicale din SUA şi universitatea canadiană Calgary.

‘Inculpaţii ştiau că blocarea computerelor va face mult rău victimelor nevinovate’, a declarat numărul doi din Departamentul american al Justiţiei, Rod Rosenstein, într-un comunicat.

Statele Unite au cerut extrădarea celor doi iranieni, inculpaţi în Newark pentru şase capete de acuzare, inclusiv conspiraţie pentru fraudă bancară, conspiraţie pentru fraudă legată de computere şi daune intenţionate provocate unor computere protejate.

Citește și : Mogherini: Uniunea Europeană este determinată să mențină Acordul Nuclear cu Iranul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.