Doi morţi în urma unor atacuri ruse în sudul şi nord-estul Ucrainei

Publicat:

Doi morţi în urma unor atacuri ruse în sudul şi nord-estul Ucrainei

Un bombardament şi un atac aerian rus au ucis sâmbătă două peroane în sudul şi nord-estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

Cel puţin 174 de civili au fost ucişi în Ucraina în luna mai, cel mai mare număr din iunie 2023 încoace, într-un moment în care armata rusă avansează în regiunea Harkov (Harkiv, nord-est), forţând armata ucraineană să se retragă din mai multe oraşe şi sate, au semnalat vineri Naţiunile Unite într-un comunicat, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

În regiunea Herson din sud, mai mult de jumătate din teritoriul căreia este ocupat de Moscova, un bombardament al artileriei ruse a ucis o femeie de 60 de ani în satul Dudceanî, a anunţat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

În regiunea Harkov, aflată sub focul unor atacuri transfrontaliere ruse de aproape o lună, “ocupaţii au lovit satul Hotimlea într-un atac aerian, au precizat autorităţile locale.

“O persoană a murit în urma rănilor, un alt locuitor a fost spitalizat. Urmare a lansării (de către ruşi) a două bombe aeriene, o clădire şcolară a fost distrusă, un magazin şi locuinţe private au fost avariate”, au precizat autorităţile regionale din Harkov pe Telegram.

Ucraina acuză regulat Rusia că bombardează zone rezidenţiale de lângă linia frontului, cu scopul de a provoca evacuări. Moscova susţine că nu ţinteşte civili.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Aceste atacuri intervin după ce autorităţile instalate de Moscova au acuzat Ucraina că au ucis 26 de persoane şi au rănit alte zeci în regiunile ocupate Lugansk şi Herson, vineri.

După luni de blocaj, Moscova câştigă teren în Ucraina, în urma ocupării a 47 de oraşe şi sate în total de la începutul acestui an, potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului Ciclonul Ashley va „mătura” România de la Vest la Est în...

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente”

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente” Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că, în cadrul negocierilor de aderare a...

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial Un raport al Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR) arată că bacteria helicobacter...

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc Un bărbat în vârstă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.