Doi morți și zeci de mii de gospodării fără energie electrică în urma trecerii taifunului Talas prin centrul Japoniei

Publicat:

Taifunul a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torențiale și vânt violent, provocând moartea a două persoane și lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică, informează mediafax.

Orașul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitații, scrie agenția de presă Kyodo.


Citește și : Ucraina critică Iranul pentru livrări de arme către Rusia

Taifunul Talas a înregistrat rafale de vânt de aproximativ 90 km/h.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, după ce o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

“Ne așteptăm ca restabilirea energiei electrice să dureze ceva timp din cauza alunecărilor de teren, printre alți factori”, a precizat furnizorul.

Deși sâmbătă dimineață taifunul a fost retrogradat la ciclon extratropical, se anunță încă ploi torențiale în Shizuoka. Oamenii sunt îndemnați la prudență din cauza riscului de alunecări de teren și inundații.

Orașul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Citește și : Polonia NU va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor

 

Taifunul Nanmadol, una dintre cele mai mari furtuni care a lovit Japonia în ultimii ani, a ucis cel puțin două persoane și a adus luni vânt feroce și precipitații record în vestul țării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.