Doi polițiști egipteni au fost uciși într-o explozie la Cairo

Publicat:

Doi poliţişti au fost ucişi luni la Cairo în explozia unui dispozitiv în timp ce urmăreau un individ suspectat că a pus o bombă săptămâna trecută în apropierea unei moschei, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, relatează AFP, potrivit agerpres.

Explozia, survenită lângă Moscheea Al Azhar, în centrul capitalei, a făcut de asemenea trei răniţi, poliţişti, şi a provocat moartea suspectului pe care îl urmăreau, a adăugat sursa.


Citește și: Trump dă un ultimatum armatei venezuelene: ‘Veți pierde totul!

“În timp ce membrii forţelor de securitate îl izolaseră pe individ şi erau pe punctul de a-l aresta şi controla, un dispozitiv exploziv în posesia lui s-a declanşat”, a explicat ministerul.

Poliţiştii se aflau în căutarea autorului unei tentative de atentat cu explozivi din apropierea moscheii din Gizeh, la periferia oraşului Cairo, vineri. Dispozitivul a fost în final dezactivat de poliţişti, potrivit ministerului.

Egiptul se confruntă cu un val de violenţe comise de extremişti după ce militarii l-au demis în 2013 pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Citește și : Franţa şi Germania poartă discuţii asupra regulilor privind exporturile de armament

Atacurile se concentrează în principal în Peninsula Sinai din nordul ţării, dar lovesc şi în restul teritoriului.

Egiptul a lansat anul trecut o vastă campanie, intitulată “Sinai 2018” pentru a alunga gruparea islamistă Stat Islamic din această peninsulă şi “a curăţa” teritoriul acesteia de “terorism”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.