Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Publicat:

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Doi poliţişti au fost grav răniţi de gloanţe, joi seară, într-o secţie de poliţie din sudul Parisului, de un bărbat care a sustras arma unui agent, după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Evenimentele au avut loc cu puţin timp înainte de ora 22.30 (20.30 GMT) în interiorul secţiei de poliţie, potrivit unei surse apropiate cazului care a precizat că unul dintre cei doi poliţişti este foarte grav rănit. Ceea ce a confirmat ulterior procuratura din Paris, solicitată de AFP.


Citeşte şi: Robert F. Kennedy Jr., candidat independent la alegerile prezidenţiale din SUA

Şeful poliţiei din Paris, Laurent Nunez, s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 00.00 (22.00 GMT).

El a explicat presei că atacatorul fusese arestat în jurul orei 22.00 (20.00 GMT) într-un imobil dintr-un cartier în sudul Parisului pentru “atac foarte violent asupra unei femei” cu un cutter.

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

“Poliţiştii au intervenit şi l-au adus aici (la secţie) şi în momentul preluării sale a furat arma” unui agent şi a rănit “grav” doi poliţişti.

Aceştia din urmă au fost transportaţi imediat la spital, la fel ca şi atacatorul, care a fost şi el “grav” rănit de un foc în legitimă apărare, a detaliat Nunez.

Parchetul din Paris a explicat AFP că au fost deschise trei anchete: pentru “tentativă de omor a femeii”, pentru “tentativă de omor a unor persoane care deţin autoritate publică”, precum şi o a treia, încredinţată “poliţiei poliţiei” pentru “violenţă intenţionată cu arme de către o persoană care deţine autoritate publică”.

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Acest ultim tip de anchetă se efectuează întotdeauna atunci când un poliţist face uz de arma sa.

Procuratura a adăugat că individul în cauză, “rănit în piept, a fost dus la spital”, fără ca prognosticul său vital să fie angajat.

Focurile de armă în interiorul unei secţii de poliţie sunt extrem de rare în Franţa, mai scrie AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să...

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Ambasadorul Sloveniei

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Ambasadorul Sloveniei Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Sloveniei în țara noastră, Robert...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea. Specialiştii avertizează: „Nimeni nu ar trebui să își riște vederea pentru a-și schimba culoarea ochilor”

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea. Specialiştii avertizează: „Nimeni nu ar trebui să își riște vederea pentru a-și schimba culoarea ochilor” Specialiştii oftalmologi sunt extrem...

Dorin Recean, o vizită de lucru la Bruxelles

Dorin Recean, o vizită de lucru la Bruxelles Dorin Recean efectuează, în perioada 20 - 21 mai, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.