Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Publicat:

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Doi poliţişti au fost grav răniţi de gloanţe, joi seară, într-o secţie de poliţie din sudul Parisului, de un bărbat care a sustras arma unui agent, după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Evenimentele au avut loc cu puţin timp înainte de ora 22.30 (20.30 GMT) în interiorul secţiei de poliţie, potrivit unei surse apropiate cazului care a precizat că unul dintre cei doi poliţişti este foarte grav rănit. Ceea ce a confirmat ulterior procuratura din Paris, solicitată de AFP.


Citeşte şi: Robert F. Kennedy Jr., candidat independent la alegerile prezidenţiale din SUA

Şeful poliţiei din Paris, Laurent Nunez, s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 00.00 (22.00 GMT).

El a explicat presei că atacatorul fusese arestat în jurul orei 22.00 (20.00 GMT) într-un imobil dintr-un cartier în sudul Parisului pentru “atac foarte violent asupra unei femei” cu un cutter.

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

“Poliţiştii au intervenit şi l-au adus aici (la secţie) şi în momentul preluării sale a furat arma” unui agent şi a rănit “grav” doi poliţişti.

Aceştia din urmă au fost transportaţi imediat la spital, la fel ca şi atacatorul, care a fost şi el “grav” rănit de un foc în legitimă apărare, a detaliat Nunez.

Parchetul din Paris a explicat AFP că au fost deschise trei anchete: pentru “tentativă de omor a femeii”, pentru “tentativă de omor a unor persoane care deţin autoritate publică”, precum şi o a treia, încredinţată “poliţiei poliţiei” pentru “violenţă intenţionată cu arme de către o persoană care deţine autoritate publică”.

Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris

Acest ultim tip de anchetă se efectuează întotdeauna atunci când un poliţist face uz de arma sa.

Procuratura a adăugat că individul în cauză, “rănit în piept, a fost dus la spital”, fără ca prognosticul său vital să fie angajat.

Focurile de armă în interiorul unei secţii de poliţie sunt extrem de rare în Franţa, mai scrie AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut Violența asupra copiilor este un fenomen care capătă proporţii alarmante în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.