Doi străini căutaţi internaţional, reţinuţi într-un raid al poliţiei sârbe într-o tabără de migranţi

Publicat:

Poliţia sârbă a arestat un general al armatei afgane şi un lunetist căutaţi de Franţa sub acuzaţii de terorism, arestările având loc în cursul unui raid într-o tabără de migranţi din nordul ţării, relatează joi Reuters şi Tanjug, potrivit agerpres

Franţa a emis un mandat internaţional de arestare pentru cei doi, a menţionat pentru Tanjug o sursă din Ministerul de Interne.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Arestările au avut loc într-o tabără improvizată de migranţi din apropierea oraşului Subotica din nordul Serbiei, unde au fost găsiţi 109 migranţi ilegali, dintre care 25 prezentau “interes de securitate”, conform comunicatului poliţiei.

Acesta nu oferă detalii cu privire la cei doi “căutaţi cu mandat internaţional pentru multiple fapte penale”.

În cursul raidului au fost confiscate de asemenea o armă automată, muniţie şi o cantitate mică de marijuana, se menţionează în comunicat.

Într-o operaţiune separată, poliţiştii sârbi au găsit de asemenea 93 de migranţi la graniţa cu Ungaria, aceştia urmând să fie transferaţi în centre pentru migranţi.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Luna trecută, poliţia sârbă a descoperit 600 de migranţi în apropiere de graniţa sa de nord cu Ungaria, în urma unui schimb de focuri în care o persoană a fost rănită.

Ruta Balcanilor de Vest, care trece prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Serbia, este principala rută de migraţie către Uniunea Europeană, mulţi migranţi recurgând la reţele complexe de “călăuze” uneori înarmate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.