Donald Trump afirmă că senatorii republicani ar fi dispuşi să-şi schimbe poziţia privind imigraţia

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a declarat că unii parlamentari republicani care au avut poziţii stricte privind imigraţia ar putea fi de acord să se ofere cetăţenie americană pe o perioadă de 10 până la 12 ani aşa numiţilor ‘dreamers’ (visători), sutele de mii de imigranţi sosiţi ilegal pe teritoriul SUA pe când erau minori, relatează vineri Reuters.

Într-un interviu difuzat vineri de canalul CNBC, Trump a afirmat că senatorii republicani Tom Cotton, John Cornyn şi David Perdue, precum şi Bob Goodlatte, membru al Camerei Reprezentanţilor, ar fi dispuşi să-şi schimbe poziţia privind imigraţia, conform agerpres.


“Chiar şi-au schimbat mult poziţia şi cred că sunt dispuşi să o facă şi mai mult, la fel şi eu”, a spus el într-un interviu acordat CNBC de la Forumul Economic Mondial de la Davos. “Vom vedea. Dacă reuşim să ajungem la înţelegerea potrivită”, a mai spus el.

Citește și : Donald Trump transmite de la Davos ‘sentimente călduroase’ naţiunilor africane

“Sunt persoane care au opinii foarte puternice asupra DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) şi asupra imigraţiei în general. Şi cred că au în mare măsură dreptate”, a mai spus şeful statului american.

Oficiali de la Casa Albă au prezentat joi un plan privind imigraţia, la câteva ore după ce interviul cu Donald Trump a fost înregistrat, care oferă o cale de a accede la cetăţenia americană pentru 1,8 milioane de imigranţi intraţi ilegal în Statele Unite, dar care prevede de asemenea şi un proiect pentru construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul, una dintre promisiunile de campanie cele mai controversate ale lui Trump.

Casa Albă s-a oferit să dubleze numărul aşa-numiţilor “dreamers” – persoane aduse în ţară ilegal pe când erau copii – care nu vor fi deportaţi, afirmând că este vorba despre o concesie importantă care vizează să atragă suficiente voturi din partea democraţilor pentru a se ajunge la un acord privind imigraţia.

“Uitaţi, vom încerca şi vom ajunge la un acord privind DACA”, a spus Trump. “Avem şanse mari să facem asta. Ceea ce avem nevoie este un zid, avem nevoie de securitate, avem nevoie de securitate la frontieră. Trebuie să oprim intrarea drogurilor în ţară”, a mai spus Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.