Donald Trump nu exclude o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump nu exclude o întalnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a-l convinge să renunţe la ambiţiile sale nucleare, cu toate că recunoaşte că un astfel de scenariu este prematur, relatează agerpres .

Întrebat în emisiunea “Full Measure” difuzată duminică despre disponibilitatea sa de a-l întâlni pe “dictator”, Trump s-a declarat “gata să întâlnească pe toată lumea”.


“Nu cred că este vorba despre forţă sau slăbiciune, a te aşeza la masă cu oamenii nu este o alegere proastă”, a apreciat Donald Trump, subliniind că el întâlneşte deja “numeroase persoane”, aşa cum este cazul în cadrul turneului pe care l-a început în Asia, dominat de tensiunile cu Coreea de Nord. “Deci aş fi, desigur, pregătit să fac asta, dar să vedem cum evoluează lucrurile, cred că este încă prea devreme” pentru a lua în calcul o întâlnire cu Kim, a spus Trump.

Citiți și : Rusia : Peste 20.000 de oameni evacuați la Moscova după primirea unor ameninţări cu bombă

În cadrul aceluiaşi interviu, Trump a spus că a renunţat la serviciile lui Paul Manafort ca şef al echipei de campanie pentru a evita “conflicte potenţiale” de interese cu “anumite naţiuni”. “Cred că am descoperit ceva” despre modul în care Paul Manafort “ar putea fi implicat cu toate… cu anumite naţiuni şi nici nu ştiu exact despre ce a fost vorba. Dar a fost un moment în care am simţit că ar fi mai bine fără Paul – pentru că nu vrem să avem multe potenţiale conflicte” de interese, a declarat Trump, care a mai spus că nu intenţionează să-l demită pe procurorul special Robert Mueller.

“Sper că (Mueller) tratează totul în mod corect şi, dacă este aşa, voi fi foarte fericit, pentru că atunci când vorbeşti despre nevinovăţie, eu chiar nu sunt implicat în înţelegerea secretă cu Rusia. Credeţi-mă, este ultimul lucru în care m-aş putea gândi să fiu implicat”, a reiterat Trump. Preşedintele american a mai spus că nu este la curent cu o eventuală intenţie a lui Mueller de a-l interoga. “În ceea ce mă priveşte, nu mi s-a spus că aş face obiectul unei anchete, nu sunt vizat de vreo anchetă”, a insistat şeful statului american.

Paul Manfort şi asociatul său Richard Gates se află în arest la domiciliu după inculparea lor, la 30 octombrie, de către procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta federală privind amestecul Rusiei în campania prezidenţială din 2016 din SUA şi cu verificarea suspiciunilor de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi reprezentanţi ruşi. Ambii au pledat nevinovat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.