Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin : “nu există soluţie militară” posibilă războiului în Siria

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin sunt de acord pentru a spune că “nu există soluţie militară” posibilă războiului în Siria, a anunţat sâmbătă Kremlinul, citând un comunicat comun, potrivit agerpres .

“Preşedinţii sunt de acord pentru a spune că actualul conflict în Siria nu are soluţie militară” şi au confirmat “hotărârea lor de a învinge gruparea Statul Islamic”, potrivit site-ului internet al Kremlinului. Conform Moscovei, comunicatul comun a fost aprobat în marja Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC) în Vietnam.


Citiți și : TRAGEDIE AVIATICĂ : Un avion militar iranian de tip Suhoi 22 s-a prăbuşit iar pilotul şi-a pierdut viaţa

În cursul summitului APEC de la Da Nang (centrul Vietnamului), cei doi şefi de stat şi-au strâns mâna de două ori, rostind şi câteva cuvinte, dar fără să se întâlnească cu adevărat între patru ochi.

“Preşedinţii şi-au confirmat angajamentul pentru suveranitatea Siriei, independenţa sa, unitatea sa, integritatea sa teritorială şi natura sa seculară” şi au invitat toate părţile să participe la discuţiile organizate de ONU la Geneva, declară Kremlinul.

Comandamentul militar rus a acuzat recent SUA că “se preface doar” că luptă împotriva Statului Islamic în Irak şi că jenează contraofensiva susţinută de Rusia în estul Siriei.

“Preşedinţii au discutat şi despre necesitatea de a reduce suferinţele umane în Siria şi au invitat toate ţările membre ale ONU să-şi crească contribuţia pentru a satisface nevoile umanitare în lunile care urmează”, potrivit aceluiaşi text al Kremlinului.

Acest document, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a fost pregătit de experţi din Rusia şi SUA şi a fost convenit sâmbătă în cadrul unei discuţiei purtate de ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american Rex Tillerson.

Conform RIA Novosti, respectiva “declaraţie” a fost pregătită special pentru summitul APEC.

Rusia desfăşoară în Siria o campanie de bombardamente din 2015, în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, şi a întors evoluţia conflictului în favoarea acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.