X

Donald Trump își reafirmă sprijinul faţă de Giuseppe Conte pentru fermitatea acestuia faţă de imigraţie

Preşedintele american Donald Trump şi-a reafirmat vineri sprijinul faţă de noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte – pe care l-a întâlnit pentru prima dată la summitul G7 de săptămâna trecută -, salutând fermitatea acestuia faţă de imigraţie, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Noul prim-ministru italian este super. Am avut ocazia să-l întâlnesc, e foarte ferm în privinţa imigraţiei, ca şi mine, de altfel. Se pare că fermitatea faţă de imigraţie duce la victorie astăzi’, a declarat Trump, într-un interviu improvizat acordat postului Fox News în grădina de la Casa Alba.

Citește și : SUA: Trump impune tarife vamale de 25% pentru importuri chineze în valoare de 50 de miliarde de dolari

Giuseppe Conte a fost ales să conducă noul guvern italian de liderii partidelor care au câştigat alegerile din martie, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta).

Conte şi-a făcut prima apariţie pe scena internaţională cu ocazia reuniunii G7 din Canada, unde Trump l-a felicitat pentru ‘marea victorie’.

‘Tocmai l-am întâlnit pe noul prim-ministru italian, un tip într-adevăr super. Va fi primit în curând cu onoruri la Casa Albă. Va face treabă bună – poporul italian a ales bine!’, a scris Trump pe Twitter sâmbătă, un mod de a-i da girul lui Conte.

Noul premier a profitat de participarea la G7 pentru a discuta cu partenerii europeni despre criza migranţilor. Guvernul Conte vrea reformarea Regulamentului Dublin, care, potrivit Romei, plasează o povară exagerată asupra statelor mediteraneene în ce priveşte responsabilitatea primirii migranţilor.

Citește și : Suedia: Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru că spiona refugiaţi tibetani în folosul Chinei

Tags: Donald TrumpG7Giuseppe ConteimigratieLigaMişcarea 5 Stelesummit
Categorii: Diaspora