Donald Trump respinge ideea unei anchete a FBI asupra candidatului său la Curtea Supremă

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat marţi că o anchetă a FBI asupra candidatului său la Curtea Supremă, acuzat de agresiune sexuală în anii 1980, nu este necesară, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Nu cred că FBI ar trebui să se amestece”, a declarat Donald Trump în Biroul Oval, subliniind că audierea de către Senat, prevăzută luni, a judecătorului Brett Kavanaugh şi a femeii care îl acuză, Christine Blasey Ford – cadru universitar -, este suficientă.


Citește și : Avion rusesc doborât în Siria: Rusia l-a convocat pe numărul doi al Ambasadei Israelului la Moscova

Reafirmându-şi sprijinul “total” pentru judecătorul Kavanaugh, un om “extraordinar”, Donald Trump a afirmat că acesta din urmă este nerăbdător să prezinte în faţa congresmenilor propria versiune a faptelor.

Întrebat despre întârzierea în procesul de confirmare, şeful statului a ţinut să menţioneze că “trebuie să se dea tuturor o şansă” să ia cuvântul, exprimându-şi speranţa ca procesul să meargă “cât mai repede posibil”.

Consideră că această răsturnare spectaculoasă este politică? “Nu vreau să spun asta. O voi spune poate peste câteva zile, dar nu acum”, a răspuns el.

Judecătorul Brett Kavanaugh (53 de ani) şi femeia care îl acuză (51 de ani) vor depune public mărturie luni în faţa Comisiei pentru justiţie a Senatului care, iniţial, trebuia să voteze joi asupra candidaturii magistratului.

Citește și : Donald Trump acuză China că „încearcă să influenţeze” alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

Dacă profesoara de psihologie va reuşi să sădească îndoiala printre senatori, ea ar putea face să eşueze procesul de confirmare a magistratului şi, în acelaşi timp, să îl înfrângă pe preşedintele Donald Trump cu cinci săptămâni înainte de alegerile parlamentare cu risc mărit pentru executiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.