Donald Trump spune că Joe Biden ar trebui să facă un test cognitiv OBLIGATORIU

Publicat:

Fostul președinte Donald Trump a sugerat că un test cognitiv prezidențial „ar trebui să fie obligatoriu”, în timp ce a aruncat un apropos faţă de acurateţea mentală a succesorului său de la Casa Albă, transmite Newsweek.

Președintele Joe Biden a fost supus unui examen fizic pe 19 noiembrie de către medicul său Kevin O’Connor, care l-a declarat apt pentru serviciu.


Cu toate acestea, corespondentul medical șef al CNN, Sanjay Gupta, a spus că „din câte știm” Biden nu a fost supus unui test al abilităților sale mentale, referindu-se la Evaluarea Cognitivă de la Montreal, care este un test de screening pentru pierderea memoriei și demență.

Prezentatorul Fox News, Sean Hannity, a făcut referire la modul în care medicul fostului președinte, Ronny Jackson, a spus că Trump a trecut cu brio acel test.

Hannity l-a întrebat apoi pe Trump dacă crede că Biden „dă semne că este compromis din punct de vedere cognitiv și ar trebui să facă testul?”

„Tot ce pot să spun este că îl cunosc pe președintele Xi, îl cunosc pe Putin, îl cunosc pe Kim Jong-un”, a răspuns Trump cu o referire la liderii Chinei, Rusiei și Coreei de Nord cu care a avut de-a face ca președinte.

“Cunosc toți liderii lumii, i-am cunoscut foarte bine. Mulți dintre ei îmi plac, deși par duri. Toți sunt în vârf şi sunt la cârma jocului lor”, a spus Trump.

„Avem nevoie de cineva care să conducă jocul. Poate că ar trebui să fie OBLIGATORIU să faci un test cognitiv sau ceva asemănător. Nu poți avea de-a face cu șeful Chinei, șeful Rusiei, șeful acestor națiuni puternice să fie la vârful jocului lor. Uită-te la ce se întâmplă. Uită-te cât de slabi părem noi.

„Nu crezi că Rusia, China, Kim Jong Un din Coreea de Nord, toți acești oameni care ne urăsc, nu crezi că s-au uitat la noi și au râs?”

Trump a făcut apoi o evaluare conform căreia poziția SUA pe scena mondială sub Biden a fost diminuată în urma retragerii forțelor americane din Afganistan, un subiect despre care a vorbit în acelaşi interviu.

Biden a împlinit sâmbătă 79 de ani, făcându-l cel mai bătrân președinte pentru primul mandat din istorie.

Biden a împlinit sâmbătă 79 de ani, făcându-l cel mai bătrân președinte pentru primul mandat din istorie.

Expertii conservatori își intensifică criticile față de deplinătatea mentală a lui Biden ori de câte ori face o gafă. Hannity a pus la îndoială în mod repetat facultățile lui Biden, numinând răspunsurile sale, din timpul unei emisiuni de la CNN din iulie, „complet de neînțeles”.

În timp ce critica la adresa capacităţii cognitive a actualului președinte este, de obicei, ținta publicațiilor de știri și a comentatorilor care îl detestă pe Biden, semnele de întrebare cu privire la aptitudinea lui pentru o funcție atât de înaltă se infiltrează în opiniile publicului larg.

Un sondaj Politico/Morning Consult de luna aceasta, publicat înaintea raportului de sănătate publică al lui Biden, a constatat că aproape jumătate (48 la sută) dintre respondenți sunt preocupați de cognivitatea lui Biden.

Cu toate acestea, când era în funcție, Trump s-a confruntat cu un nivel similar de îndoială asupra abilităților sale mentale.

Un sondaj Fox News din iulie 2020 a constatat că peste jumătate dintre alegătorii chestionați, sau 51 la sută, au declarat că Trump nu era apt din punct de vedere mental pentru a fi președintele SUA, în comparație cu 39 la sută care credeau la fel despre Biden.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.