Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Publicat:

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea agendei de reforme, dar și progresele înregistrate în dezvoltarea economică a țării au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu echipa FMI, condusă de Clara Mira.

Experții se vor afla la Chișinău, în perioada 22 aprilie – 2 mai, pentru a realiza cea de-a cincea evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) și prima evaluare a programului susținut prin Mecanismul de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF).


În discuții, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la prioritățile de bază ale Executivului, între care relansarea economiei și îmbunătățirea climatului investițional, cu accent pe asigurarea siguranței și predictibilității pentru oamenii de afaceri care vin să investească în Republica Moldova. De asemenea, premierul a vorbit despre agenda europeană a țării noastre, combaterea corupției și mersul reformelor inițiate în domeniul justiției.

„Continuarea reformelor în justiție va asigura sustenabilitatea acțiunilor noastre în toate celelalte domenii și va crea premisele necesare pentru dezvoltarea afacerilor, sporirea atractivității investiționale a țării noastre, precum și pentru consolidarea securității energetice”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au mai discutat despre politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar și gestionarea eficientă și transparentă a finanțelor publice. În următoarele zile, misiunea FMI va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, dar și va actualiza datele, evaluând perspectivele la nivel macroeconomic.

Amintim că programul autorităților moldovenești, susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF și EFF, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat la 21 decembrie 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul a FMF a prezentat programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile...

Recensământ 2024: două milioane de persoane au fost recenzate

Recensământ 2024: două milioane de persoane au fost recenzate Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 23 mai 2024, în cadrul...

Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei Războiul din Ucraina a scos la lumină problema independenţei energetice a Europei. Oare depozitele din România ar...

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.