X

Dorin Recean: Prin investițiile susținute de BEI, autoritățile din Moldova sprijină sectoare cheie ale economiei

Dorin Recean: Prin investițiile susținute de BEI, autoritățile din Moldova sprijină sectoare cheie ale economiei

Declarația a fost făcută de premierul moldovean în cadrul unei întrevederi cu președintele Băncii Europene de Investiții, Nadia Calviño, potrivit  infomarket.md.

El a vorbit despre proiectele care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inclusiv cele care contribuie la atenuarea consecințelor economice și sociale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Prin intermediul investițiilor susținute de BEI, autoritățile moldovenești sprijină sectoare-cheie ale economiei naționale: transport, infrastructură rutieră, energie, antreprenoriat și sănătate.

În cadrul unui dialog cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, Dorin Recean a subliniat necesitatea continuării reformelor de descentralizare, pentru a îmbunătăți climatul de afaceri, inclusiv la nivel local.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Premierul a precizat că acest aspect a devenit și mai important în procesul de integrare europeană, pentru a asigura înțelegerea și promovarea beneficiilor aderării la UE pentru comunitățile locale.

Tags: Dorin ReceanMoldova
Economie