Două persoane au murit în urma bombardamentelor ruseşti în regiunea Herson

Publicat:

Două persoane au murit în urma atacurilor ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene, care au afirmat că au doborât o rachetă şi majoritatea dronelor lansate de Rusia în timpul unui nou atac nocturn, relatează AFP.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit duminică dimineaţă în urma unui bombardament rusesc asupra satului Sadove, a declarat şeful administraţiei militare din Herson, Roman Mrociko.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Această localitate este situată pe malul fluviului Nipru, care marchează linia frontului în regiune, forţele ruseşti ocupând malul stâng.

Alte lovituri aeriene lansate de forţele ruseşti duminică după-amiază asupra capitalei regionale Herson au provocat moartea unei femei care se afla pe stradă şi au rănit alte patru persoane, a anunţat biroul procurorului local.

Două spitale au fost de asemenea vizate, iar faţadele lor au fost avariate, a adăugat el pe Telegram.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, forţele ruse au lansat 12 drone Shahed, dispozitive de fabricaţie iraniană frecvent utilizate de Moscova împotriva Ucrainei, au anunţat forţele aeriene ale Kievului, precizând că au doborât zece dintre ele.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

O rachetă ghidată de tip Kh-59 a fost de asemenea doborâtă de forţele armate ucrainene, au anunţat acestea în raportul lor zilnic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis...

Numărul șomerilor moldoveni – în creștere continuă

Numărul șomerilor moldoveni - în creștere continuă Tot mai mulți moldoveni completează tabăra șomerilor, iar majoritatea celor afectați de șomaj locuiesc în zonele rurale ale...

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova Comisia Europeană a propus marţi prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi...

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută Cercetătorii de la University of California-San Diego spun că evitarea comportamentului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.