DRAMĂ Un imobil s-a prăbuşit în Mumbai; cel puţin doi morţi, peste 30 de persoane căutate sub dărâmături

Publicat:

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui imobil joi dimineaţă într-o zonă dens populată din Mumbai, capitala economică a Indiei, în timp ce alte peste 30 de persoane sunt prinse sub dărâmături, relatează Reuters.

Agenţia de presă France Presse relatase anterior că echipele de salvare caută să recupereze în jur de 40 de persoane prinse sub dărâmăturile clădirii prăbuşite.


Clădirea cu patru etaje, situată într-o zonă comercială din centrul acestei metropole indiene, s-a prăbuşit joi dimineaţa la ora locală 08:40 (03:10 GMT).

“Estimăm că în jur de 40 de persoane sunt prinse sub dărâmături şi o echipă de 43 de persoane efectuează operaţiuni de salvare”, a indicat pentru AFP un responsabil al unităţii de gestionare a dezastrelor.

Opt sau nouă familii trăiau în clădirea respectivă, conform acestuia.

Potrivit Reuters, cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în urma dezastrului, iar alte opt au fost recuperate în viaţă, în timp ce operaţiunile de salvare continuă.

“Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare. Am trimis 12 autospeciale. Ambulanţele au sosit la faţa locului pentru a transporta victimele la spital”, a indicat un responsabil indian.

Clădirile se prăbuşesc frecvent în India, în special în perioada ploilor torenţiale provocate de muson, care durează din iunie până în septembrie în partea subcontinentală a ţării.

Ploi puternice au paralizat săptămâna aceasta Mumbai, antrenând oprirea forţată a activităţii multor instituţii în agitata capitală economică a Indiei şi decesul a 10 persoane.

De altfel şi în cazul dat poliţia suspectează că ploile abundente din ultimul timp ar fi putut şubrezi clădirea, mai ales că toate imobilele din acest cartier sunt vechi.

În 2013, 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei clădiri dintr-un cartier rezidenţial, într-una dintre cele mai grave tragedii de acest gen din Mumbai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.