Duma de Stat adoptă o rezoluţie prin care denunţă prezenţa unor ‘mercenari’ francezi pe frontul din Ucraina

Publicat:

Duma de Stat adoptă o rezoluţie prin care denunţă prezenţa unor ‘mercenari‘ francezi pe frontul din Ucraina

Deputaţii ruşi au adoptat miercuri o rezoluţie prin care denunţă o presupusă prezenţă a unor ”mercenari” francezi care luptă în favoarea Kievului în Ucraina, o acuzaţie respinsă de Paris, care denunţă o campanie de dezinformare a Kremlinului, relatează AFP.

Aceste acuzaţii de ”mercenariat” intervin în contextul în care Franţa şi-a multiplicat, în ultimele săptămâni, promisiuni de înarmare a Ucrainei şi se pregăteşte să încheie un acord în domeniul securităţii cu Kievul, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Franţa nu dezminte prezenţa unor francezi în rândul armatei ucrainene, ci respinge sugestia rusă potrivit căreia Parisul este implicat în recrutarea lor.

”Este regretabil că autorităţile franceze, care au fost odinioară, împreună cu ţara noastră, unii dintre iniţaitorii unei destinderi politico-militare în Europa, prelungesc prin acţiunile lor agonia regimului nazist de la Kiev”, denunţă deputaţii ruşi în această rezoluţie transmisă Adunării Naţionale franceze.

Textul, care reia versiunea Kremlinului ce prezintă Războiul din Ucraina drept o prelungire a războiului împotriva lui Adolf Hilter, a fost publicată pe site-ul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

”Cu cine avem de-a face atunci când vorbim despre Franţa şi francezi? Cu moştenitorii ideologici ai legendarului preşedinte francez şi general de Gaulle (…)? Sau cu susţinători ai colaboratorului şi criminalului mareşal Pétain (…)?”, se arată în text.

La 17 ianuarie, armata rusă a anunţat că a distrus o clădire din Harkov (nord-est) în care erau desfăşuraţi ”mercenari din care majoritatea erau cetăţeni francezi”.

În total 60 de combatanţi au fost ”eliminaţi”, iar alţi 20 răniţi, dădea asigurări atunci Moscova.

O asociaţie franceză prorusă – SOS Donbass – a difuzat apoi o listă cu numele a 13 ”mercenari francezi” prezenţi la Harkov la momentul atacului.

Altă listă cu 30 de nume circulă pe Telegram.

”Insistăm asupra faptului că avem informaţii fiabile care arată că (…) mercenari francezi se află în Ucraina”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

El cere autorităţilor franceze să ”aibă grijă” de cetăţenii lor.

Imediat după anunţul armatei ruse, Ministerul francez de Externe a dezminţit şi denunţat ”o nouă manipulare grosolană rusă”, subliniind că Franţa nu dispune ”de «mercenari» nici în Ucraina şi nici în altă parte”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.