După 24 de ani, o nouă televiziune de ştiri se DESCHIDE în Marea Britanie

Publicat:

Andrew Neil a promis că noul său canal de știri de 24 de ore va aborda cultura anulării și nu va fi „încă o cameră de ecou pentru mentalitatea metropolitană”, așa cum a anunţat la lansarea de duminică seara.

GB News, care își propune să ajungă la cei care se simt „nemaiauziți” de mass-media, a fost lansat la ora 20:00 seara trecută cu un program special intitulat Welcome To GB News.


Este prima nouă rețea de știri britanică din ultimii 24 de ani – de la lansarea BBC News 24 în 1997. Deși canalele străine s-au lansat în Marea Britanie în acel moment, cum ar fi Al Jazeera English, aceasta este prima rețea nouă specială pentru publicul din Marea Britanie.

A adus nume mari înainte de lansare, inclusiv semnătura lui Simon McCoy, prezentatorul Sky News, Colin Brazier, și noul cronicar al MailOnline, Dan Wootton.

Neil, care va prezenta un spectacol patru nopți pe săptămână, este ‘fața’ și președintele GB News, anunțând nașterea sa anul trecut, semnalând totodată sfârșitul relației sale cu BBC, unde a fost unul dintre cei mai respectați intervievatori politici.

Left to right: Kirsty Gallacher, Andrew Doyle, Neil Oliver, Darren McCaffrey, Alex Phillips, Rebecca Hutson, Simon McCoy, Nana Akua, Liam Halligan, Gloria Del Piero, Dan Wootton, Andrew Neil, Michelle Dewberry, Mercy Muroki, Tom Harwood, Colin Brazier, Inaya Folarin Iman, Alastair Stewart

La ora 20:00, odată cu lansarea canalului, a oferit o prezentare de cinci minute pentru spectatori, spunând că rețeaua se va concentra pe „poveștile care contează pentru tine și pe care alții le neglijează”.

El a adăugat: „Ne-am angajat să acoperim agenda oamenilor, nu agenda mass-media.

„GB News nu va fi încă o cameră de ecou pentru mentalitatea metropolitană care domină deja atât de mult din mass-media.

„Suntem mândri că suntem britanici, indiciul este în nume și, deși nu ne vom împiedica niciodată să acoperim numeroasele defecte și probleme ale țării noastre … nu vom uita ce reprezintă B-ul în titlul nostru.

„Vom șterge pompositatea elitelor noastre … și vom expune promovarea lor crescândă a culturii de anulare pentru amenințarea libertății de exprimare și a democrației.”

Prezentatorul cu experiență, Andrew Neil, evitase problemele timpurii de dinți când microfonul prezentatorului Neil Oliver a eșuat, iar mai târziu s-a întors la Oliver, glumind despre sughitul minor.

Compania globală de media și divertisment Discovery, Inc este investitorul principal. GB News va conține peste 6.500 de ore de conținut pe an, realizate exclusiv pentru canalul care a obținut licențe de difuzare de la Ofcom.

A fost fondată de directorii mass-media Andrew Cole și Mark Schneider. Aceștia intenționează ca noul post de ştiri să ajungă la 96% din casele britanice cu televizoare prin Freeview, Sky și Virgin Media.

Alte nume care vor apărea pe ecran o pe includ fosta prezentatoare Sky Sports, Kirsty Gallacher, Darren McCaffrey și Rosie Wright, care vor găzdui emisiunea de dimineață The Great British Breakfast, în timp ce lucrează și la alte programe.

Va fi disponibil pentru vizionare în HD pe canalul Sky 515 și pe canalul Virgin Media 626, precum și pe canalul Freeview și YouView 236, canalul Freesat 216 și online.

Canalul de știri, lansat ca rival pentru știrile și ofertele de actualitate, precum BBC și Sky, o va avea drept gazdă şi pe Michelle Dewberry, o cunoscută femeie de afaceri.

Lansarea a avut loc după ce BBC a fost acuzat de o „ambuscadă” din ultimul minut a GB News. Radiodifuzorul național ar fi cerut ca noului post să i se interzică accesul la filmări de evenimente publice, care este disponibil printr-un sistem de „regrupare” administrat de cele trei radiodifuzori principali din Marea Britanie.

Grupul este alcătuit din BBC, Sky News și ITN, care produce operațiunile de știri atât ale ITV, cât și ale Canalului 4.

Dar un purtător de cuvânt al BBC a declarat pentru MailOnline: „Suntem foarte bucuroși pentru GB News să facă parte din grup și suntem bucuroși să discutăm cum ar putea să se întâmple asta”.

Neil Oliver, cunoscut pentru programe precum Coast și A History Of Ancient Britain, va avea emisiunea Neil Oliver Live, în timp ce Andrew Doyle va găzdui Free Speech Nation.

Fostul prezentator ITV, Alastair Stewart va prezenta Alastair Stewart And Friends, prezentând conversații și analize ale actualității.

Brazier și comentatorul social Mercy Muroki vor găzdui un talk-show comun, la fel ca fostul deputat laburist Gloria De Piero și economistul Liam Halligan.

GB News a recrutat, de asemenea, o echipă de reporteri regionali pentru a-și îndeplini misiunea de a implica „voci non-metropolitane în conversația națională”.

„Este o sarcină uriașă să lansezi chiar și un singur program nou, darmite un canal întreg pentru a rula 18 ore pe zi, a declarat John McAndrew, directorul de știri și de programe.
„Echipa a lucrat direct și, desigur, există un sentiment de emoție nervoasă, dar mai ales de nerăbdare. Abia așteptăm să începem acum.

După plecarea sa de la Good Morning Britain, unele voci au sugerat că Piers Morgan ar putea fi o altă completare a listei de vedete la GB News.

Neil ar fi declarat pentru Evening Standard că „ar fi frumos să-l ai”, adăugând: „Dar are propria idee despre cât valorează și avem o idee ușor diferită despre cât merită.
„Este într-o situație norocoasă, deoarece ITV continuă să-i plătească o tonă de bani, așa că nu trebuie să facă nimic pe termen scurt.

„Nu cred că va merge în altă parte în Marea Britanie. Dacă are o ofertă uriașă din America, asta este o problemă diferită.
„Nimeni din Marea Britanie nu poate concura cu asta, dar dacă va mai face știri în UK, sper să o facă cu noi.”

La o emisiune de pe ITV, Neil a lăudat gama de lansare a prezentatorilor ca fiind una reprezenttivă pentru „Marea Britanie modernă”.
El a spus: „Duminică seara sperăm să lansăm GB News, un nou canal.
„Este destul de grea, după cum vă puteți imagina, încercarea de a face acest lucru în mijlocul unei pandemii, dar am ajuns acolo.
„Folosim multe dintre cele mai noi tehnologii noi, care vor fi grozave.
„Dar, după cum știți, noile tehnologii nu funcționează întotdeauna de prima dată și toți jurnaliștii și tehnicienii trebuie să se obișnuiască.
„Deci este o provocare, dar am lansat Sky News în 1989, așa că suntem obișnuiți cu asta.
„Singurul lucru care a fost grozav este gama de prezentatori. Ei sunt Marea Britanie, sunt Marea Britanie modernă.

Studiourile GB News sunt situate în Paddington, vestul Londrei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

AFP: A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut

AFP: A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut O sursă apropiată Hezbollah a declarat pentru AFP că trupul comandantului Hezbollah...

Resturi de dronă, găsite în judeţul Tulcea din România

Resturi de dronă, găsite în judeţul Tulcea din România Resturi de dronă au fost găsite, miercuri, în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea, informează Ministerul...

Ucraina a primit primele avioane de luptă F-16 după o lungă aşteptare

Ucraina a primit primele avioane de luptă F-16 după o lungă aşteptare Prima livrare de avioane de luptă F-16 de la aliaţii NATO a ajuns...

Zelenski, despre sancţiunile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris: ‘Doar jumătăţi de măsură!’

Zelenski, despre sancţiunile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris: 'Doar jumătăţi de măsură!' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat drept "jumătăţi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.