După audierea lui Mueller, democraţii americani ar trebui să-şi îndrepte acum atenţia spre alegerile viitoare

Publicat:

Partidul Democrat din SUA ar trebui să meargă mai departe şi să se concentreze asupra alegerilor prezidenţiale de anul viitor, apreciază în editorialul de vineri cotidianul german Frankfurter Rundschau, comentând recenta audiere în Congresul de la Washington a lui Robert Mueller, fostul procuror special american însărcinat cu anchetarea suspiciunilor de complot între campania lui Donald Trump din 2016 şi Rusia, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Nefericitul adevăr este că majoritatea societăţii americane nu este în favoarea punerii sub acuzare (“impeachment”) a preşedintelui Trump. De aceea au şi vrut democraţii ca Mueller să apară personal să-şi prezinte raportul de 448 de pagini”, a scris cotidianul german.


Citeşte şi: Austria emite mandat de arestare pe numele unui SPION rus

“Dar, cu prezentarea sa vagă şi defensivă, Robert Mueller a reuşit exact contrariul. Ceea ce e dureros, dar sunt speranţe să contribuie la vindecarea rănilor”, notează Frankfurter Rundschau.

Potrivit ziarului german, “acum opoziţia ar trebui să abandoneze proiectul destituirii lui Trump, care ar fi eşuat oricum în Senatul cu majoritate republicană. Cine doreşte să-l înlăture pe Trump din funcţie are o ocazie de vârf la alegerile care se vor desfăşura peste 15 luni. Democraţii ar trebui să-şi canalizeze eforturile în acest sens”, consideră ziarul.

Procurorul special Robert Mueller a declarat miercuri în Congres că raportul său, făcut public în primăvară, nu l-a exonerat în totalitate pe Donald Trump, în special de suspiciunile de obstrucţionare a justiţiei, contrar afirmaţiilor preşedintelui american, care a denunţat în repetate rânduri o “vânătoare de vrăjitoare”. Audierea de şapte ore nu a adus însă informaţiile noi sau schimbările de atitudine sperate de democraţi.

Citeşte şi: Boris Johnson promite că va angaja 20.000 de poliţişti

Mai mulţi aleşi democraţi făcuseră apel la lansarea unei proceduri de destituire a lui Trump (“impeachment”) în urma anchetei lui Robert Mueller. Totuşi, liderii partidului sunt rezervaţi în această privinţă, tocmai pentru că riscul ca o astfel de procedură să eşueze în faţa majorităţii republicane din Senat şi să devieze atenţia de la alte subiecte ale campaniei prezidenţiale 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.