După ce a fost alungată de la TRM, Diana Caraman face apel la misiunile diplomatice din Moldova

Publicat:

După ce a fost alungată de la dezbaterile electorale organizate de Moldova 1 pentru că vorbește în limba rusă, Diana Caraman s-a adresat misiunilor diplomatice din țara noastră în cadrul unei conferințe de presă.

„În Parlament foarte mult se vorbește despre democrație, principii și valori europene, civilizație. Însă, de fapt, în realitate, în Moldova s-a instalat definitiv dictatura și, cu părere de rău, cea mai urâtă formă a dictaturii – cea nazistă. Fiindcă acea xenofobie sălbatică și agresiune pe care o manifestă deschis puterea și angajații lor deja nu au limită. O astfel de ură și intoleranță față de o persoană care vorbește o limbă diferită, gândește diferit și este diferită, a fost arătată ultima dată în Germania nazistă, în anii ’30”, a spus Diana Caraman.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Potrivit candidatului PCRM, ea nu va tolera un astfel de comportament „barbar”. Mai mult, ea spune că „va proteja orice cetățean indiferent de naționalitatea sa și limba pe care acesta o vorbește”.

În continuare, deja în limba rusă, Diana Caraman s-a adresat tuturor misiunilor diplomatice din Moldova, menționând că le va expedia și scrisori.

„Moldova și cetățenii moldoveni au nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca niciodată. Oroarea pe care președintele și echipa sa o comit în mod deschis este justificată de sprijinul dumneavoastră. Și cu cât totul merge mai departe, cu atât e mai rău. (…) Și asta în timp ce Moldova este o țară multinațională, membră a ONU, ceea ce înseamnă că este obligată să respecte Declarația Universală a Drepturilor Omului, Pactul Internațional cu privire la drepturile civile și politice și Convenția privind prevenirea și eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială”, a mai spus Diana Caraman.

De asemenea, ea „speră că pentru misiunile diplomatice din Republica Moldova aceste documente au o valoare importantă, spre deosebire de valoarea pe care o au pentru autoritățile de la Chișinău”. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz

Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc...

Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland

Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland Procurorul general din Tennessee a cerut guvernului federal american să preia...

Evenimentele Zilei de 28 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 28 iunie în Istorie 28 iunie este a 179-a zi a calendarului gregorian şi a 180-a zi în anii bisecţi.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 28 iunie 2024 

Horoscop 28 iunie 2024  Dragostea bate la uşă pentru unii nativi ai zodiacului. Astrologii au veşti bune, potrivit stiripesurse. Horoscop 28 iunie 2024 Berbec Berbecii sunt foarte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.