După ce a anunţat diminuarea sprijinului financiar pentru Egipt, Trump îl sună pe omologul său de la Cairo

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump l-a contactat telefonic pe omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi, pentru a-i reafirma susţinerea sa pentru o întărire a relaţiilor cu Egiptul, afectate de o reducere a ajutorului financiar american, a anunţat vineri Preşedinţia egipteană, informează AFP.

În timpul acestei convorbiri telefonice, Trump ‘a afirmat solidaritatea relaţiilor care leagă Egiptul şi SUA’, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei egiptene.


Preşedintele american şi-a exprimat dorinţa ‘de a vedea relaţiile dintre cele două ţări dezvoltându-se şi mai mult şi de a fi depăşit orice obstacol ce ar putea să le afecteze’.

Citeşte şi: Ani grei de ÎNCHISOARE pentru moştenitorul imperiului Samsung

Egiptul a criticat miercuri decizia SUA de a reduce sau îngheţa o parte din ajutorul său financiar, calificând-o drept ‘eroare de judecată’.

SUA au decis pe de o parte să îngheţe 195 de milioane de dolari (165 de milioane de euro) asistenţă militară, până când vor fi înregistrate ‘progrese pe calea democraţiei’. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane Heather Nauert a evocat îngrijorarea SUA după adoptarea unei noi legi privind organizaţiile neguvernamentale, lege semnată de al-Sissi.

Pe de altă parte, alte circa 96 de milioane de dolari de ajutor american vor fi în final folosite pentru susţinerea altor parteneri, a precizat Washingtonul.

Citeşte şi: Fostul şef antidrog din Franţa, ACUZAT că a trecut de partea infractorilor. TRAFIC de stupefiante sub acoperirea perfectă

Ajutorul militar american acordat Egiptului a fost suspendat parţial în 2013 de către Administraţia fostului preşedinte american Barack Obama, ca reacţie la represaliile la adresa susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Mordi, destituit de armată, înainte ca acest ajutor să fie restabilit, cu o anvelopă de 1,3 miliarde de dolari pe an.

Diplomaţia americană a relansat apoi în mod oficial, în august 2015, parteneriatul ‘strategic’ cu Egiptul, promiţând susţinerea Washingtonului în materie de securitate şi de luptă antiteroristă.

Citeşte şi: Un autobuz plin cu muncitori a căzut în mare. 12 oameni au murit în Rusia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.