După modelul Trump, preşedintele Poloniei îşi face fiica de 25 de ani consilier fără plată

Publicat:

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi-a numit fiica de 25 de ani în funcţia de consilier fără plată al şefului statului, relevă o listă oficială a consilierilor prezidenţiali, citată de dpa, potrivit agerpres.

Kinga Duda, de profesie avocat, nu va fi remunerată pentru funcţia sa, a subliniat preşedintele polonez într-un tweet miercuri seara.


Citește și : Polonia vrea un fond UE de cel puţin un miliard de euro pentru stabilizarea Belarusului

Ea a fost numită consilier în august, potrivit site-ului oficial al preşedinţiei poloneze, deşi la vremea respectivă nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens.

Informaţia a fost dezvăluită în premieră de către jurnalistul Krzysztof Berenda de la postul de radio RMF într-un tweet miercuri seara.

Ştirea a provocat critici şi acuzaţii de nepotism din partea comentatorilor politici. Unii dintre ei au evocat apariţia unei “Ivanka Trump în variantă poloneză”, referindu-se la fiica preşedintelui SUA, consilieră a lui Donald Trump din 2017.

Kinga Duda a ajuns pe prima pagină a ziarelor poloneze la mijlocul lunii iulie, când Andrzej Duda a fost reales preşedinte pentru un al doilea mandat de cinci ani.

Citește și : În ciuda negocierilor de pace, talibanii au ucis 20 de militari afgani

În toiul nopţii, când s-au anunţat rezultatele scrutinului, ea a lansat un mesaj conciliant către naţiune, afirmând că “oricine merită respect” şi “nimeni nu merită să fie obiect al urii” indiferent de “culoarea pielii, opiniile noastre, pe cine susţinem şi pe cine iubim”.

Oponenţii politici ai preşedintelui au remarcat atunci că aceste afirmaţii contrastează puternic cu ceea ce mulţi au considerat a fi mesaje homofobe transmise de Andrzej Duda în timpul campaniei electorale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.