După un an de pandemie, parada gay revine la Tel Aviv

Publicat:

Parada Gay din Tel Aviv, unul dintre cele mai renumite evenimente de acest tip din lume, cu sute de mii de participanţi, va avea loc la data de 25 iunie, după un an de absenţă din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primăria oraşului israelian, informează AFP, potrivit agerpres.

Cunoscut drept cea mai mare Paradă Gay din Orientul Mijlociu, marşul a reunit în 2019 peste 250.000 de persoane, potrivit municipalităţii din Tel Aviv.


Citeşte şi: Liderul Boko Haram S-A SINUCIS – Black News

Anul acesta, Parada Gay va fi ”primul eveniment uriaş organizat la Tel Aviv de la sfârşitul crizei sanitare”, a precizat instituţia.

Oraşul, celebru pentru toleranţa faţă de comunitatea LGBTQ+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer), primeşte în fiecare an în timpul acestui marş mii de turişti sosiţi pentru eveniment.

Cu toate acestea, Israelul, care a desfăşurat o campanie de vaccinare în masă şi a ridicat majoritatea restricţiilor sanitare pe teritoriul său, restricţionează în continuare sosirile străinilor în ţară, cu excepţia celor din motive familiale sau profesionale.

Autorităţile israeliene promovează evenimente precum ”Tel Aviv Pride” pentru a promova imaginea unei ţări care respectă diferenţele dintre oameni şi a încuraja turismul. Prima astfel de paradă din Tel Aviv a fost organizată în 1998.

Citeşte şi: Doi morţi şi cinci răniţi după explozia unei maşini-capcană în Libia (VIDEO) – Black News

Israelul este considerat un stat avansat în ceea ce priveşte vizibilitatea şi egalitatea pentru comunitatea LGBTQ+, inclusiv în instituţii precum armata. Căsătoria între persoane de acelaşi sex, fără a fi ilegală, nu este totuşi posibilă, din lipsa unei instituţii abilitate să o pronunţe, însă este recunoscută în cazul în care a fost încheiată în străinătate.

La data de 3 iunie, un eveniment ”Gay Pride” organizat la Ierusalim a reunit aproximativ 8.000 de persoane, sub supravegherea poliţiei ca urmare a ameninţărilor din partea extremiştilor, notează AFP. În 2015, Parada Gay din Ierusalim a fost îndoliată de moartea unei adolescente de 16 ani, înjunghiată mortal de un evreu ultra-ortodox homofob. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.