EAU analizează o cerere de graţiere a britanicului acuzat de spionaj

Publicat:

Ambasadorul Emiratelor Unite Arabe la Londra, Sulaiman Almazroui, a declarat vineri că ţara sa analizează o cerere de graţiere formulată de familia lui Matthew Hedges, condamnat miercuri la închisoare pe viaţă la Abou Dhabi, pentru spionaj, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Familia lui Hedges a făcut o cerere de graţiere, iar guvernul analizează această cerere”, a declarat ambasadorul într-un scurt discurs la televiziunea britanică, subliniind totodată gravitatea procesului intentat acestui student britanic. “Guvernul nu dictează verdictele tribunalelor” şi “Matthew Hedges nu a fost declarat vinovat după un proces de cinci minute, cum au raportat unii”, a declarat ambasadorul.


Citeşte şi: Performanţă formidabilă: Un român a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică

Arestat pe aeroportul din Dubai la 5 mai, Matthew Hedges, în vârstă de 31 de ani şi doctorand la Universitatea Durham (nord-estul Marii Britanii), a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă de tribunalul federal din Abou Dhabi, pentru spionaj în folosul unei terţe ţări.

Potrivit soţiei sale, Daniela Tejada, Matthew Hedges făcea cercetare asupra politicii externe şi interne a Emiratelor în materie de securitate după Primăvara Arabă din 2011. El a locuit în Emirate “mai mulţi ani”, înainte de a se întoarce în Marea Britanie în 2015, a afirmat ea.

În opinia ambasadorului Emiratelor Arabe Unite la Londra, cazul este “extrem de grav”. “Trăim într-o regiune periculoasă şi securitatea naţională trebuie să fie prioritatea noastră absolută”, a susţinut el. “Numeroşi cercetători vizitează Emiratele Arabe Unite liber în fiecare an, fără a încălca legile noastre”, a subliniat el.

Citeşte şi: Israelul recunoaşte că a torpilat un vas plin cu refugiaţi

“Profund şocat” de condamnarea lui Matthew Hedges, ministrul britanic al afacerilor externe, Jeremy Hunt, a ameninţat miercuri Emiratele cu “repercusiuni”.

Joi, Hunt a avut o întrevedere cu soţia lui Matthew Hedges şi a avut de asemenea o discuţie cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite. El a explicat pe Twitter că a avut “un dialog constructiv” cu omologul său din Emirate. “Cred că lucrează din greu pentru a rezolva situaţia imediat ce va fi posibil”, a declarat Jeremy Hunt pe reţeaua socială.

Emiratele Arabe Unite au dat asigurări la rândul lor că speră să găsească “o soluţie amiabilă” în acest caz, exprimându-şi hotărârea de a “proteja relaţia strategică” pe care o au cu “un aliat-cheie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.