Ecaterina Dunțova, fostă jurnalistă de televiziune din Rusia, va candida împotriva lui Putin în 2024

Publicat:

Ecaterina Dunțova, fostă jurnalistă de televiziune din Rusia, va candida împotriva lui Putin în 2024

O fostă jurnalistă de televiziune din Rusia, cunoscută pentru pozițiile sale anti-război, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale de fațadă din Rusia de anul viitor.

Ecaterina Dunțova și-a înregistrat, miercuri, intenția de a candida la așa-zisele alegeri împotriva dictatorului rus, Vladimir Putin. Dunțova, în vârstă de 40 de ani se numără printre puținele persoane publice din Rusia care se opun invaziei sângeroase a lui Putin în Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Ea a cerut inclusiv eliberarea prizonierilor politici ai regimului criminal de la Kremlin, precum Alexei Navalnîi. Ea a depus actele necesare pentru candidatură la Comisia Electorală Centrală, organizația care se ocupă de alegerile trucate din Rusia.

Este de așteptat ca dictatorul rus să obțină un nou „mandat” de șase ani la alegerile din 2024 și să rămână la putere până cel puțin în 2030.

Deși și-a depus candidatura, Dunțova trebuie să obțină 300.000 de semnături în sprijinul ei pentru a putea intra oficial în cursă. Termenul este 31 ianuarie 2024.

Întrebată dacă crede că regimul îi va permite să participe la alegeri, Dunțova a spus: „De ce discutăm de permisiune dacă acesta este dreptul meu conform legii și am această posibilitate și calitățile necesare să ies în față. Merg înainte conform formulei prevăzute de legea federală și de aceea nu am nevoie de permisiunea nimănui”.

Ecaterina Dunțova, fostă jurnalistă de televiziune din Rusia, va candida împotriva lui Putin în 2024

Într-un interviu pentru Reuters de luna trecută, Dunțova a cerut încheierea războiului din Ucraina și eliberarea prizonierilor politici, inclusiv a lui Alexei Navalnîi.

Ea a recunoscut atunci că îi este „frică” de posibilele represalii din partea regimului criminal de la Kremlin, dar a refuzat să folosească cuvântul „război” pentru a se referi la invazia sângeroasă a lui Putin.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Kremlinul încă folosește termenul ridicol de „operațiune militară specială” pentru a descrie campania sa bolnavă de distrugere a statului vecin.

„Oricărei persoane sănătoase la cap care face acest pas i-ar fi frică. Dar frica nu trebuie să câștige”, a spus Dunțova în timpul interviului de luna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații Arheologii dar și specialiștii în genetică au scos...

Tori Spelling spune că este ‘recunoscătoare’ pentru ‘ultima conversație’ cu Shannen Doherty

Tori Spelling spune că este 'recunoscătoare' pentru 'ultima conversație' cu Shannen Doherty Tori Spelling este „recunoscătoare” că a reușit să aibă o ultimă conversație cu...

Care este salariul anual încasat de Prințul William. O sumă uriașă ar urma să încaseze și Prințul Harry

Care este salariul anual încasat de Prințul William. O sumă uriașă ar urma să încaseze și Prințul Harry Prințul William, în vârstă de 42 de...

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraşul pentru mai puțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.