X

Ed Sheeran devine cel mai ascultat artist al anului 2023

Ed Sheeran devine cel mai ascultat artist al anului 2023

Cântăreţul şi compozitorul britanic Ed Sheeran a fost desemnat cel mai difuzat artist al anului 2023 în Marea Britanie. Artistul va concerta la Bucureşti în 24 august.

Muzicianul crescut în Suffolk, în vârstă de 33 de ani, a ajuns în fruntea listei de muzică – folosită la radio, la televizor şi în locuri publice din Marea Britanie – pentru a şaptea oară în nouă ani. El a devansat-o pe megastarul Taylor Swift, care s-a clasat pe locul al doilea în lista întocmită de compania de licenţe muzicale PPL, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Sheeran a declarat: “Vă mulţumesc că m-aţi desemnat cel mai difuzat artist pentru anul trecut. Mulţumesc echipei mele, nu doar pentru mine, ci şi pentru toţi ceilalţi artişti cu care lucraţi – mă bucur că primiţi această recunoaştere”.

Swift, care în prezent susţine concerte în Marea Britanie cu Eras Tour, a urcat de pe locul 10 pe locul 2 în 2023, egalând precedentul său maxim din 2015.

Dua Lipa a fost a treia cea mai difuzată artistă din Marea Britanie în 2023, propulsată de succesul piesei “Dance The Night” de pe coloana sonoră “Barbie”, potrivit PPL.

Pe locul patru s-a clasat DJ-ul scoţian Calvin Harris, pe cinci DJ-ul francez David Guetta, iar pe şase s-a clasat legendarul creator de hituri Sir Elton John.

Singura trupă din top 10 a fost Coldplay, pe locul şapte, în timp ce starul din Bedford, Tom Grennan, este un nou intrat pe locul opt, iar fostul cântăreţ al trupei One Direction, Harry Styles, s-a clasat pe locul nouă. Madonna revine în top 10, după lansarea turneului mondial “Celebration” la Londra în toamna anului trecut, pe ultimul loc.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Cele mai difuzate melodii în 2023
1. “Flowers” – Miley Cyrus
2. “Eyes Closed” – Ed Sheeran
3. “Forget Me” – Lewis Capaldi
4. “Anti-Hero” – Taylor Swift
5. “Dance The Night” – Dua Lipa
6. “Miracle” – Calvin Harris şi Ellie Goulding
7. “Trustfall” – P!nk
8. “Waffle House” – Jonas Brothers
9. “Cruel Summer” – Taylor Swift
10. “Heaven” – Niall Horan

Tags: Ed Sheeran
Diverse