Egiptul anunţă că a ucis ’17 terorişti’

Publicat:

Forţele de securitate egiptene au ucis joi “17 terorişti” în cadrul unei operaţiuni împotriva suspecţilor care ar fi fost implicaţi în atentatul care s-a soldat în noaptea de duminică spre luni cu 20 de morţi, la Cairo, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a precizat că persoanele ucise fac parte din grupul Hasm, considerat de autorităţi apropiat de Fraţii musulmani, o mişcare interzisă şi reprimată sever în Egipt.


Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

Luni, preşedintele Abdel Fattah al-Sissi a afirmat că o coliziune între mai multe maşini, luni dimineaţă, la Cairo, a fost un act “terorist”, unul dintre vehiculele implicate fiind încărcat cu explozibili.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cel puţin 20 de persoane au fost ucise când o maşină încărcată cu explozibili şi care rula în mare viteză a lovit alte trei vehicule în apropiere de Institutul naţional de oncologie.

Ministerul de Interne a afirmat că grupul Hasm se află “în spatele pregătirii autovehiculului” care a provocat explozia.

Joi, ministerul a precizat că serviciile sale l-au identificat pe atentatorul sinucigaş care a intrat cu maşina plină de explozibili în alte autovehicule. “Este un membru al Hasm cu legături cu organizaţia teroristă Fraţii Musulmani”.

Potrivit sursei citate, forţele de securitate au putut “localiza membrii unei celule a Hasm” şi au ucis 17 dintre ei în cadrul unei operaţiuni la Cairo şi Fayoum, printre care şi fratele atentatorului sinucigaş, care a fost capturat, a încercat să fugă şi a fost împuşcat mortal.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

Nu se ştie dacă celula şi cele 17 persoane ucise erau direct implicate în atentatul de luni dimineaţă, notează AFP.

Din 2016, grupul Hasm a revendicat mai multe atentate împotriva poliţiei, a unor oficiali şi judecători, la Cairo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.