Elicopterul s-a scufundat împreună cu Serghei Kotov. GUR a interceptat conversația invadatorilor după un atac asupra navei de către cinci drone (VIDEO)

Publicat:

Elicopterul s-a scufundat împreună cu Serghei Kotov. GUR a interceptat conversația invadatorilor după un atac asupra navei de către cinci drone (VIDEO)

O înregistrare a interceptării unei conversații dintre invadatori, care a fost publicată pe 5 martie pe canalul de Telegram a Direcției Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, confirmă că nava de patrulare rusă Serghei Kotov a fost atacată de cinci drone de suprafață. 

Potrivit evaluării sale, încercările lui Serghei Kotov de a respinge atacul au durat aproximativ 40 de minute din momentul în care au apărut informații că dronele au apărut în zona navei.


Citești și Comisia Europeană, sprijin financiar pentru prevenirea dezastrelor în UE, inclusiv în Republica Moldova

„Acolo pe navă era și un elicopter, era nava însăși cu arme, un AK-176 (o montură universală de artilerie navală de calibru 76,2 mm – GORDON)”, a scris presa rusă. Potrivit surselor Ukrainskaya Pravda, elicopterul de transport și luptă Ka-29 al navei a fost distrus.

În dimineața zilei de 5 martie, canalul Crimean Wind Telegram și presa rusă „corespondenților militari” ruși au anunțat distrugerea lui „Serghei Kotov”. Publicația Ukrayinska Pravda, citând o sursă, a declarat că nava a fost atacată și doborâtă în urma unei operațiuni de servodirecție (interlocutorul UP a confirmat înfrângerea, dar nu și distrugerea corvetei). În Kerci, conform martorilor oculari, cel puțin cinci explozii puternice au fost auzite noaptea.

Ulterior, Direcția Principală de Informații a confirmat oficial distrugerea navei. Ca urmare a unei lovituri a dronelor maritime MAGURA V5, Sergey Kotov a suferit avarii la pupa, tribord și laturile stângi și s-a scufundat. În plus, serviciile de informații militare ucrainene au publicat un videoclip cu un atac al dronelor de suprafață ucrainene. Oficialii serviciilor de informații au subliniat că nava de război rusă a fost distrusă în apele teritoriale ale Ucrainei – în strâmtoarea Kerci.

Reprezentantul Direcției Principale de Informații a Regiunii Moscova, Serghei Iusov, a spus că o parte din echipajul corvetei ruse a fost ucisă, au fost răniți, aceste date sunt în curs de clarificare. În plus, a anunțat cinci hituri la „Sergei Kotov”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.