Elicopterul s-a scufundat împreună cu Serghei Kotov. GUR a interceptat conversația invadatorilor după un atac asupra navei de către cinci drone (VIDEO)

Publicat:

Elicopterul s-a scufundat împreună cu Serghei Kotov. GUR a interceptat conversația invadatorilor după un atac asupra navei de către cinci drone (VIDEO)

O înregistrare a interceptării unei conversații dintre invadatori, care a fost publicată pe 5 martie pe canalul de Telegram a Direcției Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, confirmă că nava de patrulare rusă Serghei Kotov a fost atacată de cinci drone de suprafață. 

Potrivit evaluării sale, încercările lui Serghei Kotov de a respinge atacul au durat aproximativ 40 de minute din momentul în care au apărut informații că dronele au apărut în zona navei.


Citești și Comisia Europeană, sprijin financiar pentru prevenirea dezastrelor în UE, inclusiv în Republica Moldova

„Acolo pe navă era și un elicopter, era nava însăși cu arme, un AK-176 (o montură universală de artilerie navală de calibru 76,2 mm – GORDON)”, a scris presa rusă. Potrivit surselor Ukrainskaya Pravda, elicopterul de transport și luptă Ka-29 al navei a fost distrus.

În dimineața zilei de 5 martie, canalul Crimean Wind Telegram și presa rusă „corespondenților militari” ruși au anunțat distrugerea lui „Serghei Kotov”. Publicația Ukrayinska Pravda, citând o sursă, a declarat că nava a fost atacată și doborâtă în urma unei operațiuni de servodirecție (interlocutorul UP a confirmat înfrângerea, dar nu și distrugerea corvetei). În Kerci, conform martorilor oculari, cel puțin cinci explozii puternice au fost auzite noaptea.

Ulterior, Direcția Principală de Informații a confirmat oficial distrugerea navei. Ca urmare a unei lovituri a dronelor maritime MAGURA V5, Sergey Kotov a suferit avarii la pupa, tribord și laturile stângi și s-a scufundat. În plus, serviciile de informații militare ucrainene au publicat un videoclip cu un atac al dronelor de suprafață ucrainene. Oficialii serviciilor de informații au subliniat că nava de război rusă a fost distrusă în apele teritoriale ale Ucrainei – în strâmtoarea Kerci.

Reprezentantul Direcției Principale de Informații a Regiunii Moscova, Serghei Iusov, a spus că o parte din echipajul corvetei ruse a fost ucisă, au fost răniți, aceste date sunt în curs de clarificare. În plus, a anunțat cinci hituri la „Sergei Kotov”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În dosarul pentru trădare de patrie, diplomatul vizat, Vasile Mircos – ar fi comunicat cu GRU (SURSE)

În dosarul pentru trădare de patrie, diplomatul vizat, Vasile Mircos - ar fi comunicat cu GRU (SURSE) „Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri...

Parlamentul European a votat modificările care forțează Austria să accepte România total în Schengen

Parlamentul European a votat modificările care forțează Austria să accepte România total în Schengen Eurodeputatul PMP Eugen Tomac anunță că în Parlamentul European a fost...

Kremlinul îşi anunţă noua ofensivă: Rusia va extinde ‘zona tampon’ din Ucraina dacă Kievul va primi rachete cu rază mai mare de acţiune

Kremlinul îşi anunţă noua ofensivă: Rusia va extinde 'zona tampon' din Ucraina dacă Kievul va primi rachete cu rază mai mare de acţiune Kremlinul a...

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.