X

Elon Musk a decis să renunţe la procesul împotriva OpenAI

Elon Musk a decis să renunţe la procesul împotriva OpenAI

Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis marţi să renunţe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţa artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit, potrivit Reuters.

Avocaţii lui Musk au cerut instanţei din statul California să respingă procesul, intentat iniţial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Un judecător al Curţii Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

OpenAI şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Musk şi-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

Procesul a marcat punctul culminant al opoziţiei de lungă durată a lui Musk faţă de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat şi care a devenit de atunci imaginea inteligenţei artificiale generative prin finanţarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a fondat în iulie anul trecut propriul său startup de inteligenţă artificială, xAI, care a strâns 6 miliarde de dolari în luna mai, în cadrul unei finanţări de serie B, ajungând la o evaluare post-muncă de 24 de miliarde de dolari.

În proces se arată că Altman şi cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit, dar startup-ul înfiinţat în 2015 este acum concentrat pe a face bani.

OpenAI ”a dat foc acordului fondator” anul trecut, când a lansat cel mai puternic model de limbaj GPT-4, se arată în proces.

În cadrul procesului, Musk a cerut unui judecător să forţeze OpenAI să pună la dispoziţia publicului cercetările şi tehnologia sa şi să împiedice startup-ul să folosească activele sale, inclusiv GPT-4, în beneficiul financiar al Microsoft şi al altora.

OpenAI a susţinut într-un document depus în instanţă că procesul se bazează pe afirmaţii incoerente, descriindu-l ca o încercare inventată de Musk de a-şi promova propriile interese în domeniul IA.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

”Văzând progresele tehnologice remarcabile pe care OpenAI le-a realizat, Musk vrea acum acest succes pentru el însuşi”, au declarat avocaţii OpenAI.

Într-un document depus în aprilie, Musk a declarat că OpenAI încearcă să ”avanseze argumente care se bazează pe fapte disputate” care depăşesc sfera de aplicare a procesului.

Tags: Elon Muskinteligenţă artificialăOpenAISam Altman
Externe