EMA anunţă că până acum nu a primit nicio cerere de autorizare pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Publicat:

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că până acum nu a primit nicio cerere de autorizare pentru vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, dezvoltat de Institutul rus Gamaleia, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Totuşi, precizează EMA, dezvoltatorii vaccinului rusesc şi-au exprimat interesul ca vaccinul lor să fie luat în considerare pentru o evaluare în timp real în Europa.


Citește și : Comisia Europeană cere accelerarea procedurilor de deportare

“Dezvoltatorii au primit consiliere ştiinţifică de la EMA prin care li s-au furnizat informaţii privind ultimele recomandări ştiinţifice şi de reglementare pentru dezvoltarea vaccinului lor”, a precizat EMA.

Agenţia a adăugat că vaccinul rusesc se află pe lista medicamentelor şi vaccinurilor care au beneficiat de o astfel de consiliere. Autoritatea de reglementare europeană susţine că este în discuţii cu Gamaleia pentru a stabili paşii următori.

Rusia a împărtăşit deja informaţii de ultimă oră privind testarea vaccinului autorităţilor de reglementare din mai multe ţări şi a început procesul de autorizare la EMA pentru obţinerea aprobării în UE, a declarat Kirill Dmitriev, şeful Fondului rus pentru investiţii directe, care răspunde de comercializarea vaccinului peste hotare, săptămâna trecută.

Vaccinul Sputnik V se administrează în două doze şi este eficient în proporţie de 91,6% împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat în această lună de revista medicală internaţională The Lancet.

EMA şi Comisia Europeană au autorizat condiţionat până acum trei vaccinuri, cele dezvoltate de Pfizer-BioNtech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford.

Citește și : Rusia îl vrea LEGAT pe unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Navalnîi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.