Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

Publicat:

Emiratele Arabe Unite au redus miercuri numărul locurilor în care purtarea măştilor de faţă este obligatorie, în contextul pregătirilor pentru deschiderea expoziţiei mondiale Expo 2020 luna viitoare şi al scăderii numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

EAU solicitau purtarea măştilor în toate locurile publice şi pentru persoanele din familii diferite în vehiculele private.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Deşi regula privind păstrarea unei distanţe de doi metri rămâne în vigoare, măştile pot fi acum îndepărtate la efectuarea de exerciţii în locurile publice, pe plaje şi la piscină, dar şi în saloanele cosmetice şi în centrele medicale.

Relaxarea regulii privind purtarea măştilor urmează unei scăderi constante a cazurilor de COVID-19 raportate zilnic de la începutul lunii iulie, a declarat Autoritatea naţională pentru gestionarea crizelor, urgenţelor şi dezastrelor într-un comunicat transmis de agenţia de presă WAM.

Autorităţile locale vor amplasa indicatoare acolo unde este permisă îndepărtarea măştilor, a adăugat aceasta.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

Dubai, unul dintre cele şapte emirate din cadrul EAU, va deschide Expo 2020 pe 1 octombrie, cu speranţa atragerii a 25 de milioane vizitatori interni şi străini.

Toţi cei care participă la Expo 2020 cu vârsta de peste 18 ani vor trebui să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului sau să prezinte un rezultat negativ la testul de depistare al acestuia pentru a putea intra.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

Parlamentul a VOTAT: Alegătorii corupți vor fi amendați

Parlamentul a VOTAT: Alegătorii corupți vor fi amendați Alegătorii care vor primi, accepta sau pretinde servicii, privilegii sau avantaje sub orice formă pentru sine sau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.